Az utóbbi időben nem sikerültek szépen a macaronjaim - folyton leragadtak a sütőpapírra, nem lehetett őket szépen felszedni, a legtöbbször a talpuk nagy része a szilikonos sütőpapíron maradt. A szoknyájuk is túlságosan kitüremkedett, nem tetszett a végeredmény ezért kutakodásba, tanulásba és kísérletezésbe kezdtem. Drága volt a tanulópénzem, sok elrontott tepsinyi macaron van mögöttem, de végre maximálisan elégedett vagyok a végeredménnyel.
Egy videóban összeszedtem nektek a buktatókat és bemutatom a teljes pihentetésmentes macaron készítését - ez lenne a három részes sorozat első része, később majd hozom a francia, pihentetős macaron receptjét és az olasz cukorszirupos macaronok elkészítését is.
A sorozat első részében a legegyszerűbben elkészíthető recept alapján sütöttem, az instrukciókat tartva bárkinek sikerülhet ez alapján szép és finom macaront készíteni.
Grétától és a Cukrász diszkonttól kiváló minőségű mandulalisztet tudtok beszerezni a macaron készítéshez.
Pihentetés nélküli macaron
Hozzávalók:
80 g tojásfehérje (lehet hűtőhideg is)
100 g kristálycukor
100 g átszitált mandulaliszt
100 g porcukor
1 tk citromlé
néhány csepp gél állagú ételfesték
Mangós fehércsoki ganache
50 g mangópüré
50 g habtejszín
100 g fehércsoki
30 g vaj !!!! (A videóból kimaradt)
Tejcsoki ganache
100g tejcsoki
100 g habtejszín
30 g vaj !!!! (A videóból kimaradt)
Málnás fehércsoki ganache
50 g áttört magmentesített málna
50 g habtejszín
100 g fehércsoki
30g vaj !!! (A videóból kimaradt)
Mindenkinek jó sütögetést kívánok!
Szia azt szeretném meg kérdezni hogy citorm le helyett lehet citromsot használni? Köszi előre is
VálaszTörlésSzia! Igen a citrom leve helyettesíthető egy csipetnyi étkezési citromsavval :)
VálaszTörlésVigyázz ne ess túlzásba, különben savanyúak lesznek a macaron héjak.