2020. július 30.

Pihentetés nélküli macaron

Az utóbbi időben nem sikerültek szépen a macaronjaim - folyton leragadtak a sütőpapírra, nem lehetett őket szépen felszedni, a legtöbbször a talpuk nagy része a szilikonos sütőpapíron maradt. A szoknyájuk is túlságosan kitüremkedett, nem tetszett a végeredmény ezért kutakodásba, tanulásba és kísérletezésbe kezdtem. Drága volt a tanulópénzem, sok elrontott tepsinyi macaron van mögöttem, de végre maximálisan elégedett vagyok a végeredménnyel. 
Egy videóban összeszedtem nektek a buktatókat és bemutatom a teljes pihentetésmentes macaron készítését - ez lenne a három részes sorozat első része, később majd hozom a francia, pihentetős macaron receptjét és az olasz cukorszirupos macaronok elkészítését is.

A sorozat első részében a legegyszerűbben elkészíthető recept alapján sütöttem, az instrukciókat tartva bárkinek sikerülhet ez alapján szép és finom macaront készíteni.
Grétától és a Cukrász diszkonttól kiváló minőségű mandulalisztet tudtok beszerezni a macaron készítéshez.



Pihentetés nélküli macaron

Hozzávalók:
80 g tojásfehérje (lehet hűtőhideg is)
100 g kristálycukor
100 g átszitált mandulaliszt
100 g porcukor
1 tk citromlé
néhány csepp gél állagú ételfesték

Mangós fehércsoki ganache
50 g mangópüré
50 g habtejszín
100 g fehércsoki
30 g vaj !!!! (A videóból kimaradt)

Tejcsoki ganache
100g tejcsoki
100 g habtejszín
30 g vaj !!!! (A videóból kimaradt)

Málnás fehércsoki ganache
50 g áttört magmentesített málna
50 g habtejszín
100 g fehércsoki
30g vaj !!! (A videóból kimaradt)

Mindenkinek jó sütögetést kívánok! 

2 megjegyzés:

  1. Szia azt szeretném meg kérdezni hogy citorm le helyett lehet citromsot használni? Köszi előre is

    VálaszTörlés
  2. Szia! Igen a citrom leve helyettesíthető egy csipetnyi étkezési citromsavval :)
    Vigyázz ne ess túlzásba, különben savanyúak lesznek a macaron héjak.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...