2017. december 31.

Könyvespolcból babaház 4. - az összeállítás

Szinte amint megvettük a könyvespolcot, Krisztián rögtön össze is szerelte. Ami ugye lényeges volt, hiszen jó sokat kellett a kész könyvespolcon méricskélnünk, hogy minden szükséges kiegészítőt pontos méretje tudjunk vágatni, beszerezni.
Már olvashattátok, hogy mikre volt még szükség a babaház készítéséhez, miután mindent beszereztünk jöhetett tényleges összeállítás, barkácsolás.
Krisztián tapétázott, míg én a bútorokat festettem az eredeti rózsaszínről a házhoz illő szín és design világura.

A polcokat kivette és alulról haladt fölfelé (azért kellett legutoljára a felső szintet elkészíteni, mert úgy gondoltuk, hogy ha felkerül a tető azzal már nyilvánvalóvá válik az eredeti funkció és nem lehet csak úgy simán a fal felé fordítva függönnyel eltakarva tárolni az ablak alatt, mint ahogyan eddig. Gréta fantáziáját egy kicsit sem fogta meg, teljesen hidegen hagyta, hogy mi az a befordított elfüggönyzött bútordarab.)

Szóval az alsó szint tapétázásával kezdte, amikor készen volt a padló és az oldalfalak akkor tapétázta az elválasztó polc darabokat, betettük a következő polcot és az alsó szint elválasztó polcát alulról és felülről becsavaroztuk, hogy fix legyen (a HDF hátfalat a polcokhoz szögeztük, hogy a szobák hátfala ne tudjon elállni hátrafelé). Majd következett a középső és felső szint tapétázása, polcok és hátfal rögzítése hasonlóképpen, mint a földszinté.

Legvégül a tetőt szereltük össze és felrögzítettük fel a könyvespolc tetejére.
Ehhez a 60x30x2 cm-es és az 58x30x2 cm es fenyőpolcra volt szükségünk. A 60 cm hosszú polc lapjára merőlegesen rátettük az 58 cm-es es lapot és a 60cm-es lap felől 3 csavarral megrögzítettük - így lett egy 60x60 cm-es derékszögünk, akarom mondani háztetőnk.
A tetőt a könyvespolc tetejére helyeztük és a tető felől indulóan sréhen oldalankét 3-3 csavarral odarögzítettük, a hátfalát pedig HDF lappal merevítettük (szögeltük meg).

Tulajdonképpen ezzel szinte teljes egészében házszerű kinézetet nyert a polc, már csak apró simítások voltak hátra.







Ezzel pedig elkészült a "tökéletes", minden igényt kielégítő, hatalmas babaház, ami hatalmas örömet szerzett Grétának karácsonykor 💝

Az inspirációt ennek a babaháznak a készítéséből vettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...