Vörös bársony muffin krémsajtos
kalappal
Hozzávalók:
427 g
finomliszt
170 g szobahőmérsékletű
vaj
405 g cukor
3 db
szobahőmérsékletű L-es tojás
2 ek
folyékony piros ételfesték (vagy ¼ tk gél állagú)
3 ek holland
kakaópor
½ tk só
360 ml író
(320 ml tejhez
adtam 40 ml citromlét és pihentettem 10 percet, hogy a sav összekapja a tejet vagy
helyettesíthető folyékonyabb állagú natúr joghurttal)
1 ek vanília
kivonat
1 ½ tk
szódabikarbóna
1 ½ tk
10%-os ecet
227 g szobahőmérsékletű
vaj
250 g
krémsajt
csipetnyi só
2 tk vanília
kivonat
25 dkg
porcukor
Előmelegítettem a sütőt 180° C-ra alsó-felső sütésen, a muffinsütőt kibéleltem ki
papírkapszulával (vagy formaleválasztó sprayvel is kifújható). A vajat a cukorral robotgéppel nagyon-nagyon habosra és
krémesre vertem ez kb 8 perc magas fokozaton, majd lejjebb vettem a fokozatot és
egyesével hozzá ütöttem a tojásokat. Egészen alacsonyra vettem a fokozatot és a hozzá adtam a kakaóport, a vanília kivonatot és a sót. A házi íróhoz hozzá kevertem az ételszínezéket és felváltva a liszttel a
vajas-tojásos keverékhez adtam. Amikor rendesen összekeveredett jöhetett bele szódabikarbóna és az ecet ebben a sorrendben, majd utána egy gyors keverés. Ez
fogja fantasztikusan habosan és lágyan tartani a kisült tésztát (ha véletlenül
kimarad egy tömör szalonnás ragacs marad belőle kisülés után). Max. ¾-ig töltöttem a muffinformákat és a sütőbe tettm, 26-34
db lesz kb ebből a mennyiségből.
Kb. 17-18
percig sütöttem (de e tuti a tűpróba, ha nem ragad hozzá már semmi, lehet kivenni, elkészültek a muffinok).
A vajat és a
porcukrot robotgéppel vertem nagyon könnyűre, lágyra és
habosra kb 7-8 perc alatt magas fokozaton. Alacsonyabbra vettem a fokozatot és
jöhet hozzá a só és a vanília kivonat. Legvégül kapcsoltam a robotgépet és egy szilikon spatulával kevertem hozzá a krémsajtot.
A kihűlt
muffinokra habzsákból nyomtam rá a krémet és már el is készültek a gyönyörűséges krémsajtos vörösbársony cupcakek.
A nagy rohanásban az óvodába összekészített sütikről nem készült kép 😞 (ezt kicsit bánom, mert direkt erre az alkalomra rendeltem muffin állványokat is és nagyon jól mutattak, de mivel reggel kerültek fel a krémsajt kalapok a muffinokra, így már képtelen voltam a nagy rohanás közepette fotózni, mindent bevinni az oviba és időben beérni a munkába is. Viszont az előző hétvégére kolleganőm születésnapjára ugyanezt sütöttem és onnan kaptam vissza fényképet, szóval meg tudom mutatni a végeredményt.
Az eredmény fantasztikus, nagyon lágy kellemesen kakaós tészta és enyhén savanykás, de mégis édes vaníliás krém egyszerűen tökéletes páros alkot. Próbáljátok ki tis is! 😉
Minden recepted szuper,kipróbáljuk mindenképp ! :)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog nektek ;)
Törlés