Aztán az jutott az eszembe, hogy rizseshús mintájára egytálételt fogok varázsolni belőle, kizárólag egészséges alapanyagokkal, ha már úgyis az volt a cél.
Édesburgonyás-tőkehalas köles sült céklakarikákkal
Hozzávalók:
2 szelet alaszkai tőkehalfilé
1 dl köles
20 dkg édesburgonya (1 db közepes nagyságú)
15 kg cékla (1 db kisebb)
A halat sóztam borsoztam és kevés olivaolajon morzsásra sütöttem. A kölest megmostam és háromszor annyi vízben feltettem főni vagyis 1 dl köleshez 3 dl víz. Picit sóztam és közepesen meleg főzőlapon 15 percig gyöngyözve főztem, majd lekapcsoltam alatt a főzőlapot, rátettem a fedőt és még 10 percet hagytam gőzölődni. Az édesburgonyát és a céklát egyenként alufóliába csomagoltam és betettem a sütőbe 200°C-ra 1 órát sütöttem. Végül csak össze kellett állítani,a céklát és az édesburgonyát kicsomagoltam az alufóliából és meghámoztam őket. Az édesburgonyát villával összenyomtam, összekevertem a kölessel, a halcafrangokkal, és a sült céklából karikáztam mellé.
Érdekes összeállítás lett belőle az kétségtelen, de sokszor az ilyen véletlenekből is csodák születhetnek és a végeredmény nem is rossz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése