2015. szeptember 8.

Az első születésnap

Eljött ez a nap is, az első születésnap. Sokat készültem rá, és igyekeztem, hogy tőlem telhetően a legtökéletesebb legyen. Tavaly mikor megszületett én csak órák múlva kaphattam meg és foghattam a kezembe, most viszont én tarthattam először a kezemben első születésnapján.

Pénteken már elkezdtem sütni, túrótortát készítettem amiből mi a család ehettünk (továbbá előzményként még megemlíteném, hogy péntek este a játszótéren olyan szerencsétlenül esett el. hogy felszakította a szemhéját, szombatra szépen feldagadt a szeme és a szemhéja gyönyörű, lila-fekete árnyalatokat öltött), szombaton pedig frissen sütöttem meg a babatortát. Krisztián segített, a takarításban így délutánra minden elkészült, a lakás csilli-villi lett, a sütik és a limonádé behűtve várták a fogyasztást, felkerült a helyére a dekoráció, Gréta rendesen kialudta magát, feladtam rá az ünneplős ruhácskáját, mi pedig vártuk a szüleimet, hogy megérkezzenek.




Végül megérkeztek és indulhatott a "buli" :D
Gréta mini virágcsokrot kapott, ami nagyon tetszett neki, imádja a "hapci" virágokat.

Megkapta az ajándékait, a papa nagyon találóan egy méhecskés 4 részes fa kirakóst vett neki, ami tökéletesen elnyerte a tetszését, de valljuk be a legjobb játék a csomagolóanyag volt :P

Közben táncikált a Halász Judit dalokra és tett-vett, intézkedett, fel alá járkált az egész lakásban.





Végül sikerült rávenni a családot, hogy vonuljunk ki a konyhába és bontsunk tortát. Gréta imádta a lufikat, viszont a szülinapi gyertya (fújás) egyáltalán nem érdekelte.
Amikor a baba tortát elé tettem kicsit paráztam, hogy egyetlen kézsuhintással leküldi a padlóra, de szerencsére nem így történt. A szüleim meg voltak rökönyödve, hogy miért akarom elé rakni az egész  (mini) tortát, vágjak csak egy szeletet belőle azt adjam neki. Bevallom őszintén kár lett volna csak egy szeletet adni neki. Megfizethetetlen élmény volt látni, amit művelt vele. Először csak belenyúlt a tetején a krémbe, megnyalta az úját és amikor konstatálta, hogy finom, két kézzel kezdte el gyúrni és falni a krémet. Amikor letisztogatta a tetejét ráharapott a piskótára, na akkor majdnem elkezdtünk szakadni a nevetéstől. A végeredmény egy tetőtől talpig maszatos, mosolygó, vidám gyerek.

Ruhástól vittem a kádba, ahol vetkőztetés és némi suvickolás után tisztának nyilvánítottam.
Kapott tiszta ruhát és játszhatott még egy keveset a szüleimmel és a húgommal, aztán kettesben maradtunk.


A nap végére elfáradt, bújós lett és ki sem mászott az ölemből egészen a fürdetésig.
Gréta nagyon élvezte ezt az ünneplős délutánt, még akkor is, ha nem tudta, hogy tulajdonképpen ez miről szól, számára az volt a lényeg, hogy mindenki vele foglalkozott.
Mi is élveztük a napot, jó volt látni az örömet Gréta arcán. Már izgatottan várom, hogy a második szülinapot is megszervezhessem.

6 megjegyzés:

  1. Istenke éltesse nagyon sokáig a kis Tündérkét! Nagyon aranyos ahogy eszi a tortáját! Gratulálok jó kis bulit szerveztél !

    VálaszTörlés
  2. Boldog Születésnapot utólag is ennek a kis Tündérkének :) Úgy látom minden jól sikerült, megérte a sok készülés :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Gabi! 😃
      Az az igazság, hogy több időt, erő, energiát sem sajnáltam volna rá. Milyen jó is lesz, amikor nagyobbacska gyerekként megmutathatjuk neki milyen is volt az 1. születésnapja 😄❤

      Törlés
  3. Boldog Szülinapot Grétának! Minden csodás volt a képekből ítélve :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönjük! 😊
      Tényleg nagyon jó kis zsúr volt, Gréta pedig mint mindig csak fokozra a hangulatot 😃

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...