2016. február 18.

Diétás sajttorta

Már volt szó róla a diétás túrófánknál, hogy a ch diétába beleférnek a nassolások is (persze, ha azok kompromisszumosan, diétásan vannak elkészítve). Nem kell lemondani a finom falatokról, sem az édességről. Keresem, kutatom az új recepteket így bukkantam két alacsony szénhidráttartalmú sajttorta receptre, amiket ötvözve megalkottam a saját ínyemre valót. És mi benne a nagy szám? Hát az, hogy az egész torta összesen 19 g ch-t tartalmaz!

Az eredeti receptek: innen és innen

Bocsi nem bírtam kivárni a fotózást kóstolás nélkül
Diétás sajttorta

Hozzávalók:

14 dkg mandulaliszt (helyett találtam még darált mandulát a kamrában 100 g/7 g ch)
4,5 dkg lágy vaj (100 g/ 1 g ch)
3,7 dkg eritrit (100 g/ 0 g ch!)
46 dkg krémsajt (saját tapasztalat, nem kell Philadelphiát venni, a Hajdúsági tejszínes krémsajt ugyanannyiért pénzért dupla akkora méretben kapható 100 g/2 g ch)
3 db nagyobb tojás (100 g/ 1 g ch)
1,5 ek citromlé (100 ml/1 g ch)
7 dkg eritrit (100 g/0 g ch!)
1 tk vanília kivonat

A sütőt bekapcsoltam 160°C-ra alsó-felső sütésen. A darált mandulát összekevertem a lágy vajjal és a 3,7 dkg eritrittel, aztán a morzsalékot a 16 cm-es kapcsos tortaformám aljába nyomkodtam egyenletes rétegben.
A krémsajtot a tojással, az eritrittel, a citromlével és a vaníliakivonattal simára kevertem és a mandularétegre öntöttem. Másfél órán át sütöttem, majd hagytam teljesen kihűlni, csak akkor vettem ki a formából.
Készítettem hozzá frissen málna öntetet, 5 dkg fagyasztott málnát összefőztem 1 ek eritrittel. Szépséghibája, hogy nem passzíroztam át, hogy a magoktól megszabaduljak, de nekem így is ízlett.
8 szelet lett a tortából, szeletenként 2,5 g ch-t, 1 ek málnaöntettel pedig 1 szelet sajttorta mindösszesen 3 g ch-t tartalmaz.

Kedvet kaptatok hozzá?

A Csibekalandok a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradtok le semmiről! :)

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...