2016. április 18.

Búcsú Indiana Jonestól

Akik követik a Csibekalandokat a facebookon is, azok értesülhettek róla a múlt héten, hogy egy felhívást tettem közzé.
Sajnos régi problémával néztünk már szembe Gréta éjszakai ébredéseivel kapcsolatban (mindig a fogára fogtuk a dolgot, és sokszor tényleg az is volt a gond, de most 16 foggal büszkélkedik és a maradék 4 még be sem indult neki).
Amikor Gréta megszületett úgy gondoltuk, hogy Indikével összeszoknak, nem lesz baj belőle, hogy egy szobán kell osztozkodniuk. Tettünk óvintézkedéseket még 2015 elején, a UFÓ forgótányért hangtalan faforgóra cseréltük, hogy csökkentsük az éjszakai zajokat.
Ugyan sejtettük, hogy probléma van, de hónapokon keresztül húztuk-halogattuk a dolgokat, mert ha sünike miatt ébredne fel Gréta, akkor minden éjszaka fent lenne, ugyanúgy.
Nem. Biztos mégse sünike miatt ébred, csak a véletlen műve lehet, hogy amikor átmegyek a síró gyerekhez Indi éppen dúl-fúl, csörtet, túrja az almot, nekimegy  plexi ajtónak, szóval konkrétan olyan hangos, mint egy tucat vadkan.
És különben is Indiana igazi családtag, és gyerekektől sem szoktak megszabadulni a szülők, ha egész nap ricsajoznak, mondván, hogy túl hangosak. Így mi sem akartuk, hogy válás legyen a történet vége.
Nagyon szeretjük/szerettük a kis szúrósunkat.
Szóval tagadtunk és vártunk, közben az éjszakáink kaotikusak voltak, sokszor órákon át ringattam Grétát, mire ténylegesen el tudott aludni.


A helyzet akkor lett igazán kritikus és azonnali megoldást követelő, amikor elkezdtük a bölcsődét.
Gréta közel sem alszik bent annyit, amennyit itthon tudna (itthon 2,5 óra minimum mindennap összejött, de volt, hogy több, mint 3) bent a bölcsiben pedig 2-kor keltik őket, hogy fél 3-kor elkezdhessék az uzsonnáztatást. Már említettem, hogy a kialvatlanság miatt este 7 óra felé már kezelhetetlen és mindenen hisztizik, ehhez pedig hozzájött, hogy éjjel több etapban is felébredt a csörtetésre, és hiába próbált visszaaludni a zajoktól nem tudott.
Ott ültem vele tehetelenül, nyugtattam, simogattam, ringattam és néztem ahogyan a lányunk szenved, mert aludna, de egyszerűen képtelen abban a zajban. Az egyik ilyen éjszakának az lett a vége, hogy 2 órányi szenvedés után fél ötkor Apa füldugóval a fülében átvonult a gyerekszobai vendégágyra, Gréta pedig beköltözött velem a mi ágyunkba. Attól a fél 5-ös költözéstől már Apa sem aludt egy percet sem, mert füldugón keresztül olyan élesen áthallatszozt a "ricsaj".
Reggel összetapadt szemekkel, mint a zombik a konyhánál találkoztunk össze, elmondta, hogy nem érti Gréta egyáltalán hogyan tudott mellette eddig aludni, mert ez elviselhetetlen.

Ez az éjszaka volt az utolcsó csepp, nem tagadhattunk tovább, és nem nézhettünk félre, mert Gréta szenvedett.
És hiába imádjuk Indikét, ha szívünk meg is szakad érte, új gazdit kell találnunk neki.
Megírtam a csibekalandok facebookos oldalán, hogy új felelős, szerető gazdit keresünk. Több, mint 2,5 ezren látták és 18-an megosztották. Jelentkeztek jónéhányan, van aki csak érdeklődött, volt aki komolyan is gondolta, és kaptam üzenetet arról, hogy ingyen bármikor elviszik.
Mert igen, egy nagyon minimális, jelképes összeget kértünk több okból.

  1. Indike egy érző kisállat , ha pedig az új gazda rájönne, hogy túl hangos, túl költséges, túl macerás a tartása és szélnek eresztené a vakvilágba, gondolván a magyarországi keleti sünök is jól élnek kint a szabadban (könnyen jött, könnyen ment alapon), azzal sünike végítéletét írná alá.
  2. Lényegtelen (most ebből a szempontból), hogy mennyit költöttünk Indire, és a berendezésre, nem azért váltunk meg tőle, mert enélkül a jelképes pénzösszeg nélkül nem jutna holnap kenyér az asztalra. De továbbra is költeni kell rá, élő eleséget, (ténylegesen) prémium minőségű kutyatápot, féreghajtót, famentes forgácsot, és szilikonos cicaalmot kell neki venni. Ha pedig valaki sokallja ezt a minimális összeget akkor már nem bízhatok abban, hogy mindezeket biztosítaná számára.
  3. Nem kell sok dologra figyelni vele kapcsolatban, nem beteges állat, de vannak alapvető dolgok amit szigorúan be kell tartani, mert visszafordíthatatlan következményekkel járna a hanyagság (hőmérséklet, laktóz érzékenység, fehérje dús, alacsony zsírtartalmú étrend, minőségi élelem, pormentes közeg és a rendszeres takarítás).

Akinek meg kell válnia egy imádott kedvencétől szerintem megérti, hogy nagyon is nem mindegy  számára kihez kerül a kisállata. Nekünk sem volt mindegy, a lehető legjobb gazdit akartuk neki, ha már mi nem tarthattuk meg.

Csodálatos módon pár ór múlva már volt egy nagyon komoly érdeklődőnk, Timi barátnőm barátnője, aki igaz állatbolond.
Nagyon szimpatikus volt, mindent megbeszéltünk (mit lehet, mit nem, mit szeret, mit utál, hogy kell vele bánni, mire kell figyelni), közben azt is elmesélte, hogy már nagyon régóta vágyott egy sünire, most igazán boldog lehet, akár egyásodik gyerekkorban..
Másnap este jöttek el Indianaért, és mi azonnal tudtuk, hogy a legjobb helyre került.
Ugyan este váratott magára, de egy kis kukacért szívesen előjött már nekik.  Köszönjük, hogy ezentúl Ti viselitek gondját, és szeretitek a szúrós puffancs barátunknak.




Az új barát pedig nappal őrzi az álmát

A Csibekalandok a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradtok le semmiről! :)

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...