2017. november 1.

Könyvespolcból babaház 1. - a tervezés

Gréta születésnapján sikerült rátapintanunk a lényegre, amikor is babaház bútorokat vettünk neki. (A már meglévő babáival jatszik velük azóta is.) Az oviban minden csoportban van babaház, Grétát pedig ki sem lehet robbantani mellőle annyira élvezi a vele való játékot (délutánonként többször rá kell szólnom és az óvónéniknek is, hogy hajlandó legyen a babaházat hátrahagyva puszit és ölelést adni nekem).
Ezért úgy döntöttünk otthonra is beszerzünk egyet. 
Aztán megnéztük a kínálatot és majdnem dobtunk egy hátast. A legolcsóbb darabok 20 ezernél kezdődnek és őrült picikék, alig fér beléjük 1-2 bútor. A nagyoknak pedig olyan ára van, amit még akkor sem fizetnék ki, ha megtehetném, hogy 50 ezer csak úgy kicsusszanjon a zsebemből a gyerek egyetlen karácsonyi ajándékára. 😳
Az első gondolatom az volt, hogy bemegyek az Obiba megveszem a faanyagot, és fúrok, csavarozok, szegelek, ragasztok, festek, amíg egy takaros használható babaház alakul ki a kezeim között. 

Úgyhogy neki is kezdtem a kutakodásnak, elkezdtem gyűjteni az inspirációkat.

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Forrás

Krisztián nem díjazta az ötletet, félt hogy a házi barkács tanfolyamomra csak ráfizetünk, nem sikerül szépen, igényesen összehozni, ráadásul a faanyagokra elköltünk egy vagyont ami végül a kukában végzi.
De csak nem hagyott a gondolat nyugodni, hogy babaházat kell készítenünk Grétának, így végül eszembe jutottak az Ikea Hackek.


Forrás

Forrás

Forrás

Forrás
Végül ez lett a leginspirálóbb ötlet, ennek alapján kezdtük el tervezni Gréta egyedi kis babaházát.
Forrás

Mindennek az alapja egy 80x106 cm-es Ikea Billy fehér könyvespolc. Szép nagy, rengeteg tér van benne a babaszobák kialakításához és baráti az ára 8.990,- Ft.

A helyiségek kialakításához szükségünk volt tapétára, parkettára, csempére, járólapra. Nekünk nem volt maradék tapétánk, ráadásul nem akartam több méternyit venni egy vagyonért különböző mintákkal ezért először is tapéta mintákat,  kerestem és nyomtattunk ki a helyiségekhez (konyha, étkező, fürdő, nappali, háló, gyerekszoba).
A következőekre esett a választásunk:

Nappali (forrás)
Parketta nappali (forrás)

Fürdőszoba csempe, járólap (forrás)

Fürdőszoba (forrás)

Konyha csempe/járólap (forrás)

Konyha (forrás)

Parketta étkező (forrás)

Étkező (forrás)
Gyerekszoba (forrás)

Padló gyerekszoba (forrás)

Hálószoba (forrás)

Parketta hálószoba (forrás)

A következő részben bemutatom a ház formához szükséges egyéb alapanyagokat és költségvetést. Remélem várjátok 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...