2014. április 6.

17. hét





Mennyi idős: 17 hetes.

Összes súly veszteség/gyarapodás: 4 kiló... 160 grammos szénhidrát diétával szerencsére ez most nem mozdul szerencsére, sőt a diéta óta a vércukor eredményem is sokat javult.

A baba: akkora mint egy nagy fej vöröshagyma :) Megközelítőleg 13 cm és 17 dkg.

Kismama ruhák: Szuper az új kismama nadrág, de csak ritkán hordom, ha el kell menni a vizsgálatokra, vagy hétvégén a szüleimet látogatom meg. Itthon a legkényelmesebb a jóganadrág.

Striák: Nem. A DM-es  Alverde Mamaglück olajat, azt használom zuhanyzás után. Bár lehet, hogy áttérek a sima sheavajra, mert kezd irritálni az olaj illata.

Tünetek: Már csak néha szúrkál a hasam, viszont estére elfogy a levegőm ezért az inhalálás mennyiségét meg kellett növelnem.

Alvás: Az óra átállítással visszaállt az előző állapot, ismét két óránként rohanok ki pisilni.

Mozgás: Még mindig semmi.

Kívánósság: Saláta, bármilyen mennyiségben és hús.

Undor, finnyásság: most kifejezetten semmitől sem undorodom.

Nem előrejelzés: Még mindig kifejezetten fiúnak gondolom.Beszéltem hozzá, hogy a hétfői ultrahangon ne legyen szégyenlős, nyugodtan mutassa meg, hogy mi van a lábai között :)

Észrevehető, látható terhesség: Most már pocak, látható, felismerhető.

Leginkább boldog vagy ingadozó hangulatú: Nyugodt és boldog vagyok főleg hogy az AFP eredmény is jó lett.

Hétfőn este frissítek, akkor már lesznek újabb híreink az orvostól és talán egy jó képet is tudunk majd a csöppségről készíteni.

Update 2014.04.07.
Megjöttünk az orvostól, megkuksiztuk a picikét. Hát mit is mondjak, nem túlságosan fotogén ez a gyerek. A buksiját befúrta bal oldalra, fejjel lefelé ficánkol, de csakis összetett lábakkal. A doki szerint "olyan szűzies, mint az apja". De az a lényeg, hogy jól van csak így kicsit nehezebb lesz a babakocsi vásárlás. Jövő héten talán majd többet mutat magából a genetikai ultrahangon.

Újabb frissítés: este éreztem először rúgni a babát! :)
Már mindenki azt kérdezte, hogyhogy nem érzem még. Elláttak jótanácsokkal, hogy milyen érzés lesz amikor előszőr megérzem:
- mintha pillangó bontogatná a szárnyait a hasamban,
- vagy mintha buborékok pukkannának a hasamban,
- vagy mintha belülről óvatosan kaparásznák/simogatnák a hasam.
Az a helyzet hogy egyik sem vált be, jól érezhetően rúgott vagy bokszolt a picike. És rögrön ki is derült, hogy egyenlőre nem egyezik az életritmusunk, amikor én már elszenderednék akkor kezdte a mozgolódást.

2 megjegyzés:

  1. Örömmel hallom, hogy mindketten jól vagytok :) Előbb utóbb kénytelen lesz megmutatni, hogy kisfiú vagy kislány ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen legkésőbb a szülőszobán biztosan kiderül, hogy mi lesz a picike fiú vagy lány. Már csak apát kellene rávenni, hogy ne csak fiúneveken gondolkodjon. Ugye biztos ami biztos, inkább legyünk felkészültek :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...