2014. augusztus 26.

A kórházi csomag

Véglegesítenem kellett a kórházi csomagot, mert úgy néz ki jövő héten megszületik a mi kicsi lányunk.
Kaptam egy listát a védőnőtől, hogy miket érdemes vinnem, a neten is elég sok kórházi lista kering, plusz, az ismerősök is elláttak néhány jó tanáccsal. Végül ezeket állítottam össze.

Magamnak ruhanemű:


1 pár sima és 1 pár zuhanyzós papucs
3 db szoptatós (felül két oldalon kigombolható) hálóing
1 db fürdőköntös
2 db szoptatós melltartó
3 pár zokni
6 db "nagyibugyi"

Tisztálkodás, higiénia:


1 db fürőlepepedő
2 db kéztörlő
1 tekercs wc papír
1 csomag nedves toalettpapír (amikor még úgy volt hogy sima szülésem lesz, akkor javasolták, hogy vegyek, mert megváltás inkább ezt használni a gátmetszés környékén)
1 csomag fertőtlenítő törlőkendő (a wc ülőkéhez, mert hasi vágás után nem biztos, hogy jól esne felette kuporogni)
20 db papírzsebkendő
fogkefe
fogkrém
fogselyem
tusfürdő
golyós dezodor
1 csomag inkontinencia betét
1 csomag extra hosszú éjszakai betét
mellbimbó ápolókrém
hajkefe
hajgumi
hajcsat

étkezéshez:


1 db műa. tányér
1 db bögre
evőeszközök (kanál, villa, kés, kiskanál)
hajlítható fejű szívószál (mivel az epidurális érzéstelenítés után ha az ember nem akar egy brutális fejfájást akkor 8 órán keresztül nem emelheti meg a fejét)
szalvéta
konyharuha
1 üveg ásványvíz (kezdésnek)
gyógyszerek (inhaláló, vas tabletta)

A szoptatós teát odaadtam anyunak, hogy frissen lefőzve tudjon behozni nekem. Nasit nem raktam, mert a műtét után úgy is csak szűrt levest adnak enni, meg krumplipürét, később meg frissen tud nekem bármit behozni a család.

a babának:


1 db fürdőlepedő
2 db textilpelenka
1 csomag popsitörlő
1 tégely sheavaj (popsikrémnek)
1 csomag melltartóbetét (nem is tudom, hogy miért a gyerekholmik közé raktam)
mellszívó
lázmérő
pelenkák (napi 4 db-ot ad a kórház, én még plusz 12 db-ot tettem be)

Ruhákat nem kell vinni, kapunk kórháziakat, az ott töltött idő alatt.

pihenés, "szórakozáshoz":


könyv
telefon
telefontöltő

Mivel császáros leszek ezért nem mehetek (az első 1-2 napban biztosan) baba-mamás szobába, így 3 óránként hozzák majd csak szoptatásra a babát. Ezért talán nem árt ha van nálam egy kis olvasnivaló.

a szüléshez:


papacsomag (köpeny, cipővédő, szájmaszk, sapka), hogy apa megfoghassa az újszülött lányát miután megszületik
iratok (saját iratok, leletek, kiskönyv, apasági nyilatkozat, apa iratainak a fénymásolata)
fényképezőgép (hogy az első közös pillanatok is meg legyenek örökítve)

Gréta babának a hazahozós ruhát nem visszük rögtön be, azokat csak itthon készítettem össze Krisztiánnak, hogy ha jövünk haza hozza be nekünk.


A babahordozóra mindenképpen szükség lesz, készítettem oda egy textil pelust a feje alá, egy rendes papír pelenkát és két takarót attól függően, hogy hidegebb vagy melegebb lesz az idő.


Mivel idáig minden orvos azt mondta, hogy nagy babára készüljünk ezért két ruhacsomagot is összekészítettem egy 56-os és egy 62-est. Biztos ami biztos fel is címkéztem Krisztiánnak, hogy a megfelelőt hozza majd be :)

Az 56-os babaruhák

és a 62-es rucik.
Remélem nem felejti otthon őket.


Update:
Mivel Grétánk császármetszéssel született, így nem kerültem vele baba-mamás rooming in-es szobába. Így nem volt szükség a baba törölközőre, az eldobható pelenkákra, a lázmérőre és a sheavajra.
A textil pelenkák viszont jól jöttek a szoptatásnál és a büfiztetésnél. A popsitörlőkkel pedig a császármetszés során vastagon rámkent narancssárga fertőtlenítőt tudtam ledörgölni, mert a varratszedésig nem érhette víz a hasi sebet, így csípőtől lefelé tudtam csak zuhanyozni, felette pedig óvatosan mosakodtam, hogy ne csorogjon a sebre víz. A fertőtlenítő viszont lapockától egészen combközépig fedte a testemet rendkívül ragaszkodóan és minden hálóinget, nagyibugyit megfogott. (Ezt a narancssárga vackot még a hipó sem vette ki a ruhákból, viszont forró vizes, folttisztító sós avagy nátrium perkarbonátos éjszakai áztatás tökéletesen eltávolította.)
A bimbóápoló krém (100%-os lanolin) nagyon jól jött, mert Gréta olyan erősen szívott, hogy 2 nap alatt véresre repedtem.
Én csak inkontinencia betétet használtam a kórházban, abból sem fogyott el az összes, de csak azért mert én a műtét után már nem nagyon véreztem, viszont volt akinek egyszerre kettőt is kellett használnia, így nem is volt nekik elég egy csomag betét a kórházi időszakra. Az viszont jó döntés volt, hogy nem Tenát vettem, csak Rossmann saját márkás inkontinencia betétet. Sokkal olcsóbb volt, és a haszálatban is remekül vizsgázott.
A szívószálra végül nem volt szükség, az utolsó pillanatban vettem egy fél literes sportkupakos ásványvizet, mert így lehetett csak fejemelgetés nélkül inni a műtét utáni 8 órában, amikor nem kelhettem fel. Először a szülésznő töltötte nekem újra, aztán rájöttem, hogy én magam, hogyan tudom utántölteni fekve.
Vízből, teából viszont rengeteg fogyott: naponta 2-3 palackkal hozott be nekem a család.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyesen aprólékosan és mindenre kiterjedően összepakoltál! Nagyon vigyázzál magadra, nagyobbik lányom is császárral szült semmi gond nem volt! Jelezzed ha tudsz majd hogy mikor jelentkezik a kis Gréta baba! Nagyon szép nevet választottatok ! Sokat fogok gondolni rád !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, remélem semmit nem felejtettem ki. Jövő héten szerdán fény derül az időpontra, hogy mikor kell "bevonulnom", azt még mindenképpen meg fogom írni (ahogyan én gondolom 4-én vagy 5-én fog születni a kicsi lány).
      Köszönök szépen mindent, amint tudok jelentkezni fogok. :)

      Törlés
  2. Igazán hasznosak ezek a kis listák, amiket összeállítottal eddig. Drukkolni fogok nagyon nektek, hogy minden rendben menjen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabi! :)
      A listákat azért is állítottam össze, mert a megjegyzésekből, levelekből kiderült, hogy van egy két babavállalás előtt álló vagy éppen szintén babát váró olvasóm. Remélem ezzel talán egy kicsit segíthetek nekik.
      A végét már nagyon várjuk, sőt most még nagyobb az izgalom, hogy megérkezett hozzánk a hidegfront. Talán nemsokára itt az idő.

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...