2014. szeptember 15.

Végre itthon

Kicsit elmaradva, de végre jelentkezem.
Kedden délben megkaptuk a kórháztól az elbocsájtó szép üzenetünket, azaz mindkettőnk zárójelentését így Krisztián és anyukám közreműködésével hazakocsikáztattuk Grétát.
Az első itthon töltött nap nem ment zökkenőmentesen. Kevés lett estére a tejem olyannyira, hogy a pici lány vigasztalhatatlanul sírt még másfél óra szoptatás után is tömködte a szájába a kezét és kereste a forrást ahonnan az a megnyugtató, meleg, folyékony cucc jön, ami eltelíti a pocakot.
Így sajnos onnantól kezdve tápszer pótlást kell adnunk a kiscsajnak. Ugyan mindent megteszek, hogy szaporítsam az anyatejet, de eddig elég ingadozó a végeredmény. Szoptatások után még fejek (így kezdetben összejött 10 ml, mostanában viszont már van, hogy 80 ml-t sikerül produkálnom), Laktoherb tea nem vált be, de a görögszénamag kapszulát úgy néz ki meghozza a kellő hatást.
Éjszaka általában nincsen gond, akkor "dől a lé", de nappal néha még olyan vagyok mint egy kiszáradt sivatagi kút.
Elért minket a pocakfájás is, Espumisan cseppeket adunk Grétusnak jelenleg, de ha ez nem válik be kipróbáljuk a BioGaia-t. Ilyenkor Krisztiánnál könnyebben és gyorsabban megnyugszik, mint nálam, nagyon egymásra vannak hangolódva. Remélem hamar túl leszünk ezen az időszakon, a szívem szakad meg, amikor szenvedni látom a pici lányt.


Én is elég jól vagyok már a császár után. Szerda reggel az orvosom kivette a varratokat, így már ezerszer könnyebb az élet, még akkor is, ha még mindig belenyilall néha a fájdalom a sebbe.
A hasam szinte teljsen eltűnt, most egy héttel a császár után már csak akkora mintha fel lennék puffadva.A súlyomat még nem tudom, idáig még nem kerültem mérlegközelbe. De biztos maradt rajtam még jó pár ledolgozandó kiló a szoptatás utáni időszakra.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak vagytok együtt :)!! Ne idegeskedj a súlyod miatt, csinos vagy! Most az a legfontosabb, hogy próbálj nem stresszelni, akkor biztos nappal is "dőlni fog a lé" :), nem csak éjjel. A Picinek az a legjobb, ha nem tápszert kap, hanem Tőled kapja meg a megfelelő anyatejes védelmet. Próbáld kerülni a puffasztó ételeket, azzal a Picinek is segíthetsz a hasfájás megelőzésében. Egyél sok levest, igyál gyümölcsleveket, és egyszerűen csak élvezd ezeket a soha vissza nem térő perceket.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon cukik vagytok így együtt :D

    VálaszTörlés
  3. Örülök hogy jelentkeztél , nagyon aranyosak vagytok .A súlyoddal most ne foglalkozzál szerintem majd lemegy idővel az energiára viszont szükséged van. Látom Mária is ellátott jó tanácsokkal szerintem is sok levest egyél különösen jó ilyenkor ami rántással van készítve. Lányomnak is problémája volt az elején ami a császárosoknak azt mondják általában így szokott lenni hogy később indul be a tej, most viszont már 8 hónapos az unokám és még mindig csak szoptat mert mást nem is hajlandó a "fiatalember" elfogadni. Nyugi minden rendben lesz! Puszillak mindkettőtöket!

    VálaszTörlés
  4. Isten éltesse a babát és benneteket is! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen a kedves sorokat és a sok jótanácsot!
    Már semmi puffasztót nem eszem Grétánk viszont nagyon szenved még mindig a hasfájástól :(
    Remélem hamar túl leszünk ezen az időszakon, mert a szívem szakad meg amikor keservesen, vigasztalhatatlanul sír, és már semmit sem tudunk tenni, hogy enyhítsünk a szenvedésén.
    Igyekszem majd rendszeresen jelentkezni, de egyenlőre leköti minden szabad időmet a fejés, a háztartás ellátása és Grétánk megnyugtatása.
    Addig is millió puszi és ölelés mindenkinek! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...