2019. november 16.

Az 5. szülinapi buli

Röviden összefoglalnám nektek Gréta szülinapi buliját, hátha valakinek segítség lesz a szervezésben. Igaz itt én csak passzív résztvevő voltam és fényképeztem (elnézést, de a képeknek csak a töredékét tölthetem fel - személyiségi jogok - viszont az ilyen képekből elég kevés készült.

A bulit 4-kor kezdtük, 10 meghívott kisgyerekből 9-en el is tudtak jönni (legtöbben Gréta volt csoporttársai, 2-en az új csoportjából és 2 óvodától független barátja is eljött).
Nagy szerencsénkre 2 animátor is azon munkálkodott, hogy a gyerekeket minél jobban lekösse és szórakoztassa a szülinapi zsúr alatt.

Miután mindenki megérkezett egy kupacba lecsücsültek a gyerekek és bemutatkoztak, mindezt játékosan, egymásnak dobáltak egy plüss állatkát, akihez dobták, annak meg kellett mondania a nevét és azt hogy hány éves (névmatricákat kaptak, hogy az animátorok a nevükön tudják szólítani őket).

Az első játék a szék -esetünkben párna- foglaló verseny volt, ezt Gréta nyerte meg.
Ez után következett a szobor verseny, amikor is a zene elhallgatására szoborrá kellett merevedni.
Sokat táncoltak (nem gyerekdalokra) meg is lepődtem, hogy mennyire bennük van a bugi, hogyan tudják rázni a ritmusra, volt akinek túl modernek voltak a zenék Ő azt kérte, hogy inkább öreges zenéket hallgassanak😂

Majd a békafogócska következett, amikor egy békés kalapban kellett a fogónak elkapnia valakit.

Ezután az állatkvízt rendeztek, amikor a többieknek kellett elmutogatni, hogy mit csinál egy kigondolt állat és utánozni kellett a hangját, majd újra táncoltak.
Végül következett az igazi aduász: a jelmezek. Több zsáknyi jelmezből válogathatott mindenki, lettek hercegnőink, bohócunk, cowboyunk, menyasszonyunk, királyunk. Rögtönzött kifutópályát építettek és mindenki végigvonulhatott, bemutatkozhatott.

A beöltözést félbeszakította a tortázás, amikor is elénekelték Grétának a "Boldog szülinpot!" és belakmároztak a flamingóból. Mindenkinek nagyon ízlett, volt aki repetázott is a legnagyobb sikere a színes csoki tollaknak volt, abból mindenki extra adagot evett 😀

A tortázás után az ajándékok átadása következett, Gréta mindhárom fiút szájon csókolta - tuti ami biztos egyből csak csak királyfi lesz alapon 😂
Ugyan minden ajándékot megnézett, de igazán otthon volt arra ideje hogy felfedezze az a sok mindent amit kapott és igazán már csak akkor tudta átadni magát az örömnek.

Az ajándékozás után még táncoltak, játszottak egy sarokban talált babakonyhával, végül a buli végén következett a lufi pinata. Gréta próbálkozott a kipukkasztással, de csak apának sikerült pukkasztani.

Az animátorok nagyon megdícsérték a gyerekeket, ha tudták volna hogy ilyen jó kis csapat lesz 3 órát is elvállaltak volna, de az ilyen kis gyerekek általában max a 2 órás gyerekzsúrokat szokták bírni, a végére még annak is le szoktak fáradni.

Tapasztalataink a szülinapi gyerekzsúrral kapcsolatban:

- Tényleg szükség van  a létszám limitre, túl sok gyerek már képtelen együtt játszani és elszabadul a pokol
- Nem hátrány ha a meghívott gyerekek ismerik egymást ( közös, csoport, osztály, foglalkozás), mert így könnyebben együttműködnek, de ez se akadály, ha vannak olyan gyerekek is akik nem ismerik a többi meghívottat (személyiség függő)
- Nagyon bekészültünk nasiból és szendvicsekből is, de összesen csak egy csomag sós perec fogyott el és 5-7 miniszendvics a tortán kívül, így legközelebb erre nem fektetnék olyan hangsúlyt.
- Így hogy kicsi a lakásunk nem bántam meg hogy animátort fogadtunk, mert varázslatos élménnyé tették ezt a zsúrt nem csak Gréta, hanem a többi gyerek részére is.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...