2014. június 6.

26. hét





Mennyi idős: 26 hetes.

Összes súly veszteség/gyarapodás: 9 kg-t mért utoljára a védőnő, azóta nem mértem magam, de azt hiszem a továbbiakban nem is fogom magam ezzel idegesíteni, meghagyom azt az örömet a védőnőmnek

A baba: akkora mint egy fej jégsaláta :) Megközelítőleg 35,6 cm a teljes hossza, és 76 dkg a súlya. (Az ultrahangos becslés alapján már 1030 g a súlya.)

Kismama ruhák: Kaptam a H&M-ben néhány nyári darabot, így már biztos nem gyulladok meg a nyári kánikulában.

Striák: Még mindig nincs szerencsére egy sem. Pedig a pocak nő rendesen és a bőröm is néha viszket a nyúlástól.

Tünetek: Egyszer-egyszer begörcsölök, de a magnézium csodákra képes, percek alatt elmúlik tőle.

Alvás: Egyre rosszabb, a legtöbbször már negyed háromkor fent vagyok, és egyszerűen képtelen vagyok visszaaludni.

Mozgás: Mióta újra jó idő van a picúr igazán elemében van, néha akkorákat rúg lefelé, hogy úgy érzem mindjárt kint van a kis keze/lába.

Kívánósság: Nem igazán vagyok kívánós, az viszont igaz hogy egy kis idénygyümölcs bármikor lecsúszna (eper, málna, ribizli, cseresznye).

Undor, finnyásság: Semmi undor.

Nem előrejelzés: Végre kiderült a nagy titok... és az is, hogy mennyire rosszul tippeltünk. Szóval a kis pocaklakó most már biztos, hogy kislány.

Észrevehető, látható terhesség: Szépen növekszik a pocak. 

Leginkább boldog vagy ingadozó hangulatú: Nagyon boldog vagyok, lehetne még ennél is szebb az élet? Nem hiszem.

És itt egy kép a mi kis csajszinkról, tulajdonképpen ez az egyetlen, amit sikerült készíteni a 4D-s ultrahangozás alatt, mert a mellső fali lepény tulajdonképpen orrközéptől popsiig mindent kitakart a mi kicsi Grétánkból.

A nózija és a pici szája tiszta Krisztián

2 megjegyzés:

  1. Szia kedves Barbi!
    Nagyon szeretem a babváró naplódat olvasni, és már többször terveztem is írni neked. Végül azért ezt a bejegyzést választottam, mert én is kismama vagyok és ma tudtuk meg, hogy mi is kislányt várunk. A 4D-n ma láttuk a mi kis csöppünket. Igaz, én még utánad járok, csak a papaya-időszaknál. 22 hét. Nálunk mindenki lányt is jósolt, nálam a lányra vonatkozó népi megfigyelések igazak is voltak. A férjem is azt mondta, hogy ő úgyis lányt kreált, szóval nálunk a lánynév lett hamar eldöntött. Az én favoritom is az Anna, de mivel már van a férjem családjában, így a férjem javaslatára Emmára váltottunk. Aztán rövid időn belül 2 Emma is született a szélesebb baráti körben, és a második Emma után úgy döntöttünk, hogy a második helyezett név kerül a dobogóra. Így Maja érkezik hozzánk. (De a Léna is esélyes volt, látom nálatok is felkerült listára). Fiú névben a férjem nem is gondolkodott, én ajánlottam egyet, ami számomra evidens (Benedek. nagyapám Sándor volt, apukám József), a férjem meg bólintott rá.
    Mi is mosható pelusozni szeretnénk vagy legalábbis kipróbálni, hogy beválik-e (meg hordozókendőzni), én is igyekszek környezetbarát kozmetikai csomagot majd összeálítani a kicsinek, keressük továbbra is a megfelelő babakocsit, ami legyen ilyen szép bézs (és használt, de jó minőségű), mint a tiétek és mi is az IKEÁ-ban leltünk rá a tökéletesbek tűnő bababútorra. Szóval vannak érintkezési pontjaink. :-)
    További boldog babavárást kívánok neked és sok-sok örömteli pillanatot!
    Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Reni!

      Nagyon örülök, hogy írtál nekem. Először is gratulálok a pici lányotokhoz Majához. Kívánom, hogy problémamentes és nagyon szép terhességed legyen. :)
      Örülök, hogy tetszenek a posztjaim, mivel egy kicsit előrébb járok, mint Te remélem tudok egy-két plusz információval szolgálni, és meg tudom osztani az időközben szerzett (remélem hasznos) tapasztalataimat.
      Hamarosan megosztom Grétánk gyerekszobájának összeállítását, a babakelengye lista összeállítását, a kórházi csomag összepakolását. Szóval ezek lennének az ízelítők a szokásos heti frissítéseken kívül. Remélem továbbra is szívesen velem tartsz :)
      További csodaszép babavárást kívánok neked!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...