2014. július 12.

31. hét





Mennyi idős: 31 hetes.

Összes súly veszteség/gyarapodás: A védőnő +13 kg-ot mért a múlt héten, legközelebb csak július 28-án megyek hozzá.

A baba: akkora mint egy ananász :) Megközelítőleg 41 cm a teljes hossza, és 1,5 kg a súlya.
A hétfői ultrahangon a doki 82,9 mm-esnek mérte a feje átmérőjét, meg is jegyezte, hogy hozzám képest jó nagy baba lesz, aztán csütörtökön a genetikai ultrahangon a szülészeti géppel már csak 79 mm volt a kis buksija, ami teljesen normális méretnek számít. Szóval mennyit számít egy korszerű, pontos gép és 4 mm-es elmérés...közel 3 hét különbséget jelent és egy kis "agybajt" a szülőknek, hogy jó ég mekkora lesz ez a gyerek.

Kismama ruhák: Legszívesebben fel sem öltöznék. Olyan melegem van folyamatosan, mintha "banyakórom" lenne, pedig a terhesség előtt kifejezetten fázós voltam.

Striák: Még mindig semmi.

Tünetek: Kezdenek  elviselhetetlenné válni a görcsök, nemcsak a hasamba állnak bele, de a vádlimba is, így kétrét görnyedhetek a görcsöktől, és közben biceghetek is mert nem tudok rendesen ráállni a lábamra. A derekam, hátam is sokat fáj.

Alvás: Ha lehet még fokozni a dolgokat, akkor még az eddigieknél is rosszabbul alszom. 2-3-maximum 4 órát ha sikerül, az éjszaka többi részét pedig a gyerekszobai hintaszékben olvasgatással töltöm jobbhíján.

Mozgás: Az ultrahangon kiderült, hogy a picúr még mindig nem fordult be teljesen, ugyan feje lejjebb került a bal csípőcsontomnál, de a kis makacs csak nem szeretne teljesen fejjel lefelé lebegni. Kevesebbet rugdal mostanában (legalább is kifelé), leginkább felfelé rúg, vagy támaszt ki a gyomrom felé. Este ha lefekszem akkor szokott még hullámozni a hasam a mozgolódástól, de inkább már a "fészkelődés" jellemző rá. Inkább helyezkedik, nyújtózkodik, befeszíti magát, mint rugdos. Valószínű, már nem elég nagy a hely a jól irányzott rúgásaihoz.

Kívánósság: Semmi nem izgatja a fantáziámat, bár lehet hogy erről az ici-picire összepréselt gyomrom is tehet.

Undor, finnyásság: Semmi undor.

Nem előrejelzés:  kislány.

Észrevehető, látható terhesség: hatalmas gömböc :) Vagy ahogy egyesek jellemzik: "te jó ég"!

Leginkább boldog vagy ingadozó hangulatú: Boldog kismamának mondhatom magam, szerencsére még a paramamik csoportjába sem tartozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...