2015. április 11.

Menütábla és üzenőfal

Ha hiszitek, ha nem ez a bejegyzés már másfél éve készül. Valami miatt mindig hátrasoroltam a többi poszt mögé parkolópályára, de most már itt az ideje, hogy meg is osszam veletek.
Az egyik kedvenc amerikai blogomon a Jenna készített egy üzenőfalat , amibe bele is szerettem rögtön, aztán néhány nap múlva Csorba Anita lakberendezési magazinblogján az INSPIRÁCIÓK-on megláttam a szintén hasonló módon készülő menütáblát.

Dilemma: akkor most mi legyen? Menütábla vagy üzenőfal? Hát persze, hogy mindkettő! :)
Az Ikeában vettünk Ribba képkereteket, a hobby boltban scarpbook papírokat, az írószer boltban táblafilcet, és végül csak Krisztiánt kellett megfűznöm hogy nyomtasson nekem pausz papírra (jobb lett volna a vetítőfólia, de azt nem kaptunk) egy menülistát, ez tartott a leghosszabb ideig.
Tulajdonképpen mindent csak méretre kellett vágnom és beillesztenem az üveg alá, már készen is volt a menütábla és az üzenőfal.

Nem tudom másnál hogyan működnek ezek a dolgok, de nálunk van egy nap a héten a mikor kérdőre vonom Krisztiánt (általában csütörtök este): - Mit szeretnél enni a jövő héten? - ilyenkor előveszi a kis súgó listáját, vagy felmegy a receptoldalamra és böngészni kezd, mert tudja, hogy nem biztos, hogy jól jár ha esetleg én találom ki a menüt. (Inkább napokig éhezne, bár valószínű, hogy hamarabb ragadna telefont és rendelne pizzát magának, ha azt mondanám, hogy tök-/sóska-/kelkáposzta főzelék  lesz a következő heti menüben). Így könnyebb a bevásárlólistákat is megírnom, mert látom, hogy mi lesz a következő ebéd, nem marad le semmi (és ez nagyon jó, mert ha esetlegesen valami kimaradna nem olyan könnyű újra felöltöztetni és kivinni Grétát, ha már egyszer hazaértünk és levetkőztettem).
A menütáblával egyszerűbb a tervezés, átláthatóbbak a napok, a bevásárlólista miatt pedig könnyebbek és költséghatékonyabbak a bevásárlások.


Az üzenőtábla pedig nagyon jól jött, mert eddig az egész lakást tele kellett ragasztgatnom post-ittel, ha Krisztiánnak kellett reggel üzennem valamit (hajlamos volt folyton elfelejteni, amit előző este megbeszéltünk). Most hogy már nem tér el az életritmusunk nem kelünk/indulunk különböző időben dolgozni, így már nem kell üzengetnünk egymásnak, viszont nekem sokat segít az időpontok észben tartásában, hogy ne maradjak le egyetlen vizsgálatról, találkozóról sem.






2 megjegyzés:

  1. Ötletes! Menü táblám nincs, de emlékeztetőt használok ! Praktikusnak tartom már a lányaimnak is átadtam az ötletet azért jó mert az ember kiírja magából papírra és akkor nem fél attól hogy elfelejti a fontos dolgokat! Papírra leírom és olyan helyen van ahol folyamatosan látom:) Ha túljutottam rajta akkor kihúzom!

    VálaszTörlés
  2. Jópofák ezek a táblák és főleg hasznosak :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...