2016. március 24.

Érzelmi hullámvölgy - mi lesz ezután?

Jó ideje nem írtam már Nektek, most elmesélem, hogy mi áll a háttérben, miért tűntem el ennyire.

Hónap elején kaptam egy váratlan telefonhívást a főnökömtől, miszerint a szervezeti átalakítások miatt most azonnal szüksége van egy emberre.
Persze-persze, de mi mindig is úgy terveztük, hogy itthon maradok Grétával 2 éves koráig, mert anyagilag nem érint minket hátrányosan a dolog és mert 2 éves koráig rohamosan fejlődik, szüksége van anya közelségére, támogatására, így szóba sem került közöttünk hogy korábban visszamenjek dolgozni.
A létszámigény mellett kaptam egy fülest, hogy hamarosan nagy létszámú elbocsájtás várható, de még így is azt válaszoltam, hogy nem tudom vállalni a munkát (az egyik barátnőm december óta próbálja sikertelenül beadni Grétával egyidős kislányát bölcsődébe, így arra gondoltam ez veszett ügy, ha szeretném se tudnám bölcsibe adni Grétát).
Másnap felhívott az egyik kolleganőm is, hogy ő is biztosítson afelől, ha most nem fogadom el a hirtelen adódott állást akkor esélyesen a gyed lejártakor "nem fognak nekem tudni munkát biztosítani" (ami elvileg lehetetlen, mert a munkáltatónak kötelessége visszavenni a szülési szabadságról visszatérő anyukákat, de ugye nem kell mondanom, hogy mindenre van kiskapu, amit a ki tud bármelyik munkaadó használni: egy napos munkaviszony utáni elbocsájtás...).
Nos ez volt az a pillanat amikor Krisztiánnal kővé meredve nézünk egymásra, és vadul gondolkoztunk a megoldáson. Még egyikünk sem akarta Grétát bölcsibe adni, de az a tény, hogy elveszíthetem a munkámat és egy fizetésből kelljen megélnünk (ami nem lehetséges, mert a lakáshitel és a rezsi el is vinné az egészet, úgy ahogyan van) letaglózott minket.
Valljuk be ha új munkát keres a gyedről/gyesről a munkaerőpiacra visszatérni kívánkozó anyuka rögtön falakba ütközik, mert nem  nem annyira lelkesednek az olyan új dolgozókért, akiknek a csemetéje a frissen került közösségbe, ezért gyakran várható, hogy beteg lesz. Tehát az anyukák elég gyakran lesznek betegállományban velük otthon, ez pedig nem a legvonzóbb helyzet, amire egy új munkaadó vágyik.

Végül úgy döntöttünk, hogy futok egy kört a bölcsődébe és megkérdezem, hogy lenne e valamilyen lehetőség arra, hogy Grétát felvegyék, ha igen, akkor nem reszkírozunk elfogadom a felkínált állást.
Köszönöm drága Cseri barátnőmnek, aki jópár telefonhívást megeresztett a kedvünkért és sikerült elérni, hogy Grétát felvegyék 13-nak fizetős helyre a bölcsőde Katica csoportjába.
Megszakadt a szívünk, de tudtuk, hogy nem maradhatok munka nélkül. A határidő igen szoros, alig egy hónapot kaptam az újbóli munkába állásra, így rengeteg dolgot kellett intéznem az utóbbi hónapban mind bölcsőde, mint munkaügyileg ezért maradtak el a bejegyzések.

Amíg még van időm pótolom az elmaradt és már betervezett posztokat, nem kertelek ha újra napi 8 órában dolgozni fogok kevesebb időm lesz, az írásra (szeretném a délutáni óráimat tartalmasan eltölteni Grétával, minőségi időt szánva rá és emellett ott lesz a bevásárlás, főzés, háztartás, stb).
De a blog és a Facebook oldal sem szűnik meg, csak kevesebbet fogok tudni írni (ezek utánra is vannak terveim, csak a megvalósítás lesz lassabb).

Remélem ezután is velem tartotok, olvassátok, hogy hogyan sikerül Grétának beilleszkedni a bölcsis életbe, hogy hogyan sikerül visszatérnem a munka világába, hogy hogyan alakul az élet nálunk.

A Csibekalandok a Facebookon is elérhető, így biztosan nem maradtok le semmiről! :)

4 megjegyzés:

  1. Neked biztos hirtelen jött nem tudtál kellően felkészülni rá, de hidd el Gréta baba biztos beilleszkedik és nem lesz semmi gond.A kisebbik lányom volt ilyen helyzetben neki is fizetős bölcsi sikerült akkor de már azóta rendes bölcsibe van. Szerintem még a kicsinek jobb is hogy ott kezd mert sokkal figyelmesebbek azokban a bölcsikben !Ezt már tapasztalatból mondom. Nem tudtad azt megoldani legalább hogy csak 6 órás munkarendbe menjél vissza?
    Sok sikert és nyugodjál meg minden rendben lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a biztatást Éva! :)
      Én is nagyon remélem, hogy Gréta közvetlen, barátkozós személyisége meg fogja könnyíteni a beszokást és az anyától elszakadást.
      A bölcsi nálunk alapjában véve állami bölcsőde, államilag támogatott helyekkel, de, ha betelik a finanszírozott létszám (12 gyerek), akkor térítéses alapon még csoportonként 1-2 gyereket felvesznek. Nálunk emiatt biztos nem lesz nagyobb a figyelem, remélem ez magától értetődő egy ilyen szakmában. Szerintem ezt csak elhívatottságból lehet csinálni (jól) az a baj, ha valaki már másért/kényszerből dolgozik benne.
      Nálunk sajnos 6 óra sem lenne segítség, mert nem érnék oda a bölcsődébe a déli fektetés előtt, így nem is erőszakoskodtam, hogy kialkudjak egy rövidebb munkaidőt.
      Még egyszer köszönöm a kedves szavakat és a támogatást! :)

      Törlés
  2. Szia Barbi ! Hm...Nem vagytok egyszerű helyzetben. Hirtelen jött tényleg ez az egész :( Viszont Gréta nagyon nyitott és érdeklődő leányzó ( már amennyire a blogból ismerem ) és biztos vagyok benne,hogy rövid időn belül minden simán fog menni :) Neked is nehéz lesz :( Én is őrlődök rengeteg alkalommal pedig itthonról megy a munka nagy része...Kitartás Neked ! és gondolj arra,hogy jelen helyzetben ez volt a legjobb döntés amit hozhattatok :) Plusz ha a hétvégék szabadok ?! Akkor azért bőven lesz időtök mindenre :) Gyönyörű bölcsis szettet készítettél Grétának :) Várjuk majd a beszámolót a beszoktatásról ! Drukkolunk ;) Puszi,Adri és Zsombóc

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm a biztatást és a kedves szavakat, most nagyon jól esik minden bátorítás és pozitív gondolat. Kellemes, szép. napsütéses hétvégét kívánok Nektek!
      Puszi: Barbi, Gréta

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...