2017. október 18.

Gréta 3 éves lett

Most hogy ezt az összefoglalót írom, úgy érzem szélsebesen szalad az idő, hiszen éppen most született csak meg ez a csöpp pici tej illatú baba, hatalmas punk séróval és kopasz fejtetővel, 3 évesen pedig 102 cm és 15,4 kg.

Okos (bár sokszor értetlen - "az orrodon fújd a levegőt, ne szádon"), ügyes (de vannak dolgok, amik nagyon nem akarnak menni neki- pl pedálos biciklit tekerni), folyamatosan csacsog be nem áll a szája, amíg ébren van, sőt sokszor még akkor sem amikor éppen alszik. 😄
Egy igazi egyéniség. Legtöbbször irányító szerepben érzi jól magát, de ha idősebb gyerekekkel van együtt gondolkodás nélkül csinál utánuk minden butaságot (igen, ha a többiek kútba ugranának, ő is ugrana 😋).

Közösségi gyerek, szereti az óvodát, a gyerekeket, imád táncolni, énekelni, szeret legózni, babázni, kirakózni, újabban színezni is.

Imádja a kis gyerekeket, a babákat. Szeret a szabad levegőn játszani: hintázni, csúszdázni, homokozni, szaladgálni és futóbiciklizni.

Imádja az esőt, alig várja, hogy essen és hogy ugrálhasson a pocsolyákban.
Szeret segíteni a konyhában, szívesen kavargat, dobál bele mindent a robotgépbe.

Imádja a motorokat és a vonatokat.
Fél a kutyáktól viszont a bogaraktól nem, mindegyiket megfogdossa még a szarvasbogár sem menekülhet az apró kis kezecskéi elől, mindent alaposan meg kell néznie, tanulmányoznia.

Megtanítottam neki, hogy nem szabad szemetelni, nagyon buta dolog az, ha valaki eldobja az utcán a szemetet és nem a szemetesbe dobja ki. Ennek eredményeképpen már "önkéntes rendőrt" játszik és bárkit leteremt, akit meglát szemetelni.

Nagy a szókincse - a rengeteg meseolvasás miatt - olyan szófordulatokat, szavakat ismert, amiket a vele egy korúak nem nagyon, viszont a ragozás nem mindig sikerült neki. Bizonyos szavakat még mindig furcsán mond (pl: kisfiú - kiffiú). És néha még haladzsázik is.

Hatalmas akarata van, és nem áll tőle távol a hisztizés, toporzékolás sem.
Sokszor nehezen tanítható, mert ha valami nem érdekli még csak nem is hajlandó figyelni ránk, hogy elmagyarázzuk, megtanítsuk. Viszont ha valami érdekli, akkor pillanatok alatt bármire megtanítható.

Nagyon tud szeretni és őt is nagyon lehet szeretni, kis bújós kiscica tud belőle lenni.
Imádja a könyveket, a meséket, sokszor maga elé is kiteríti a mesekönyveket és mesél magának és a babáknak. A legtöbb mesét 1-2 olvasás után szó szerint megjegyzi és vissza tudja mondani.
Kedvencek: Tesz vesz város, Dr. Seuss mesék, Vlagyimir Szutyejev mesék, Trixi mesefüzetek.
Emellett szereti a mesefilmeket is: Disney, Shrek, Peppa malac és az örök klasszikus Mary Poppins (amit Ő csak Joppinsznak emleget).

Az éjszakákkal még mindig gondjaink vannak, így három évesen se tuja stabilan átaludni az éjszakákat. Fél a sötétben (még az éjjelifény mellett is).

Nem fél az emberektől ami jó és rossz is egyben, ha egy idegen megfogná a kezét tiltakozás és sírás nélkül vele menne.
Ugyan nagyon anya központú (anya az igaz szerelem), de nem csak hozzám kötődik, ha dolgom van szuperül elvannak kettesben apával, szívesen alszik a szüleimnél (nélkülünk), nagyon szereti a Mamát és a Papát, és a szíve csücske a húgom és a férje is. Mi összességében tesszük ki az ő kis világát.💗

Összességében eszméletlen tüneményes, önálló, szeretni való, öntörvényű, örökmozgó utánozhatatlan egyéniség.


2 megjegyzés:

  1. Istenke éltesse nagyon sokáig a kis Grétát aki már igazi hölgy lett mióta nem láttam:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Éva! Már tényleg nem baba, sőt a már nem is kislány, hihetetlenül gyorsan röpül mellette az idő :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...