2014. február 27.

10. hét

Megírva: 2014.02.14-én



Mennyi idős: 10 hetes.

Összes súly veszteség/gyarapodás: 1,5 kiló (persze próbálok minél egészségesebben étkezni).

A baba: akkora mint egy aszalt szilva :)

Kismama ruhák: Már időszerű lenne egy kismamanadrág, de mivel kényszerű ágynyugalomban fekszem már másfél hete, így nem panaszkodom a melegítő nadrágok tökéletesen funkcionálnak. Arra viszont kíváncsi leszek, ha majd először ki kell mozdulnom a terhes gondozóba, hogy akkor majd vajon mi fog rám jönni.

Striák: Nem. A DM-es  Alverde Mamaglück olajat, azt használom zuhanyzás után.

Tünetek: A hátam rettentően fáj a sok fekvéstől. És rettentően puffadok (a görcsöket megoldottuk: Krisztián hozott nekem a patikából magnéziumot). A hematóma még mindig időszakosan ürül, az állandó pihenés ellenére is.

Alvás: Éjszaka még mindig alig alszom, egyfolytában forgolódok és folyton rohangálok pisilni.

Mozgás: Nem.

Kívánósság: Bármi sós, és lehetőleg húsos.

Undor, finnyásság: a májon kívül most már a konzerv tonhalra sem tudok ránézni.

Nem előrejelzés: Még mindig fiúnak gondolom.

Észrevehető, látható terhesség: Kicsit elkezdtem gömbölyödni, de még csak úgy mintha pár kiló felszaladt volna rám, még nincsen kifejezett kismama pocakom.

Leginkább boldog vagy ingadozó hangulatú: nincsenek hangulatingadozásaim, de most kicsattanóan boldog vagyok, viszont aggódom nagyon a babáért. A héten kezdtem el olvastam Mosolyka Te döntesz c. könyvét, nos azon viszont szinte egyfolytában sírtam a meghatottságtól. Lehet, hogy nem pont most kellett volna belefognom :)


3 megjegyzés:

  1. Nekem az első babával csak kb. a 24. héttől lehetett egyértelműen látni, hogy kismama vagyok, nagyon sokáig nem vette észre rajtam az, aki nem tudta... Na bezzeg most, a másodikkal... Most szinte azonnal nagy lett a hasam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szerencsés voltál. Nekem már most a 12. héten van egy pici "dudorom". Még nem kifejezetten olyan kismamás, de a lapos hasnak ágyő. Bár jó lenne azt mondani, hogy mindez a már 3 hete tartó fekvés miatt van, de ez sajna nem teljesen igaz így. Hányadik hétben vagy most?

      Törlés
    2. Mondjuk az én hasam a baba előtt sem volt lapos... :-D Én most már a 32. hetet hagyom magam mögött holnap, lassan indul a visszaszámlálás... :-)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...