2014. november 7.

2. hónap


Nem győzöm kapkodni a fejem, már megint eltelt egy hónap?!

Súly: Ma délelőtt mérte a védőnő, 5120 g a kisasszony jelenlegi súlya.

Evés: 4 óránként evett eddig 90 ml tápszert, ma megemelte ezt az adagot is a védőnő, már kaphat 120-at. Plusz az az egy-két korty anyatej, amit még szopizni tud.

Alvás: Eddig éjszaka egyszer kelt fel fél 4 környékén, aztán az óraátállítás kicsit összekuszálta a dolgokat, volt hogy fél 2, fél 3, fél 5, fél 6-kor, az utóbbi napokban pedig már teljesen átalussz az éjszakát (este 9-tól reggel 7-ig). 

Egészség/betegség: Lekopogom, de úgy néz ki, hogy túl van a hasfájáson. A gyerekorvos Lactase Comfort cseppeket írt fel neki (etetés előtt min. fél órával a tápszerbe keverve lebontja a tejcukrot), onnantól kezdve, hogy elkezdtük használni, már nincsen fájdalmas tekergőzés, ordítás. Szóval repes a szívünk a boldogságtól. 
Gréta most egy picit náthás, de tengervizes baba orrsprayt használunk és este orrszi-porszit. Egész jó tűri a dolgokat, bár a végén nagyon megszeppent az arcocskája :)

Napirend: Az ébredéstől függ. A tisztába tételek, etetések után fent van 2 órát, majd alszik a következő etetésig. Délutánonként sétálunk, délután/este amikor Krisztián hazajön a munkából apás program van. Este 8-kor van fürdetés, fél 9-kor vacsora tápszer, 9-re pedig teljesen beájul a csajszi.

Mérföldkövek: 7 hetesen nyomta ki magát az alkarjára támaszkodva először úgy, hogy percekig megtartotta magát és nézelődött. Azóta már megfordult hasról hátra (hasra tettem le ebéd után aludni, és hanyatt feküdt a kiságy szélén amikor délután bementem érte), de valószínű, hogy csak véletlen lehetett, mert azóta sem történ ilyen.
Ha valami tetszik neki hatalmasakat kurjongat. Elkezdett gügyögni, próbálgatja a hangokat, az e után már próbálhatja a h, ü, j, g, r hangzókat is.

Ruhák: Ma délelőtt mérte meg a védőnő Grétát: 61 cm. Miután betöltötte az 1 hónapot áttértünk a mosható pelusokra és ezzel eggyel nagyobb ruhaméretre kellett váltanunk (62), mert a hatalmas puttony miatt a fenekén mindig egy mérettel nagyobb ruhát kell ráadni. Mostanra belenőtt a 62-es ruhák kéz, ill. lábhosszába (ha eldobható pelust használnánk még egy ideig jó lenne ez a méret), de tegnap váltanunk kellett 68-as méretre, mert a bodyknak már nőies dekoltázsuk volt, szinte kint volt az egész mellkasa. Most tökéletes a váll-ülep közötti hosszúság, de a kezeire lábaira még nagyok a ruhák.

Pelenka: Végre mosható pelust használunk. (Erről itt írtam bővebben.) Jelenleg a legkisebb méretűre vannak patentolva a pelusok, de mivel Grétának hurkás combijai vannak ezért a comb részt nem a legkisebbre szoktam állítani, mert akkor nagyon belevágna a husijába. (Hamarosan töltök fel videót a pelusokról, a használatukról és a tisztításukról.)

Sírás: Miután elmúlt a hasfájós sírás, ordítás kezdődött a hiszti. Igen hiszti, akár hiszitek akár nem, a leányzó kézben egészen pontosan vállon akar lenni. Amint letesszük vízszintesbe belekezd a hisztis sírásba (nem éhes, nem szomjas, nem fázik, nincs melege, nem fáradt, de még a testi kontaktus az összebújás sem hiányzik neki), egyszerűen csak a magasból sokkal érdekesebb a világ, többet lehet nézelődni.

Anya kedvenc pillanata(i): Nagyon szeretem a fürdetés előtt perceket. Befűtök a szobába levetkőztetem a csajszit, kibontom a pelenkából és össze-vissza puszilgatom, masszírozom, tornáztatom, miközben ő össze-vissza ficereg, hatalmasakat kurjongat (imád nudizni a gyerek).
Valamint amikor megállok vele a tükör előtt és észrevesz a tükörben akkor nagyon megörül és majd kiugrik a bőréből (szinte szó szerint).

Anya legkevésbé kedvenc pillanata(i): A hiszti nem tartozik a kedvenc tevékenységek közé.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...