2015. február 5.

5. hónapKönyvmoly = átrágja magát a könyveken

Akkor van a legjobb kedvem, ha anya énekel nekem (nemcsoda, hogy anyának estére egyáltalán nincs hangja)

Bizony 70 cm, ilyen hosszú vagyok már

Készülődünk a sétához

Azért vannak itt hurkácskák ;)

Na ide figyelj anya! Jó lenne, ha észrevennéd végre, hogy tele van a pelusom és kicserélnéd egy tisztára! :)

Vajon egyformák?


Mostanában imádja hallatni és hallgatni a saját hangját, ha döcögősebb terepen megy a babakocsi kiereszti az eeee-ket és élvezi, hogy ugyanúgy "döcögnek", mint a babakocsi

Nevet és kacag, sokszor pedig olyan a hangja mint egy kiscicának


Súly: Kedden mérte a védőnő, 7 kg a kisasszony jelenlegi súlya, megduplázta a születési súlyát.

Evés: 135 ml-t eszik napközben, azt esti adagja pedig 150 ml. Mostanra jobban haladunk a kanalazással, végre megszerette az alma ízét, és a tejpépet is elfogadja (Humana). Viszont finnyás a kisasszony, magában semmi mást nem akar elfogadni, így kicseleztem és már simán beflamózza az alma sárgarépa párost. Aztán próbálkozom tovább, a lényeg hogy legyen hangsúlyosan legyen benne alma. Jelenleg reggelire eszik tápszert, tízóraira fél adag tejpépet és 90 ml tápszert, ebédre tápszert kap, uzsonnára 1 egész reszelt almát és 60 ml tápszert, vagy 3/4 reszelt almát 3 kanál sárgarépapürével és 60 ml tápszert. Vacsorára pedig megintcsak tápszert kap.

Alvás: Este fél kilenctől általában reggel fél hat, fél hétig. Persze néha hiba csúszik a gépezetbe, de ez nem általános. Napközben 2-2,5 óránként elálmosodik és alszik. Mostanra eljutottunk oda, hogy beviszem a szobájába leteszem az ágya végébe hasra (úgy hogy a lábai szinte hozzáérnek a rácsvédőhöz), kimegyek és behúzom az ajtót magam mögött. Ő pedig 1-2 percig még beszélget magában miközben kúszik felfelé az ágyban és el is alszik. Mire feléred addigra teljesen felér az ágy tetejéhez, a buksiját nekinyomja a rácsvédőnek.

Egészség/betegség: Múlt héten mentünk vissza az ortopédiára kontrollra és a hasi ultrahangra is eljutottunk végre. Megultrahangozták újra a csípőjét és kiderült, hogy olyan sikeres volt a tornáztatás és a mosható pelus használata, hogy a combcsontjai mostanra majdnem tökéletesen illeszkednek a csípőcsontjába, de 8 hónaposan azért még vissza kell jönnünk egy utolsó ellenőrzésre. Amikor a 3 hónapos oltásra vittem a Grétát a gyerekorvos kitapintott egy pontot a hasa jobb oldalán a bordakosár alatt amire Gréta éles sírással reagált (többször is), ezért a biztonság kedvéért beutalt minket hasi ultrahangra, hogy nézzék meg. Nos 2 hónapot kellett csak várnunk csupán, hogy bejussunk...szerencsére nem találtak nála semmi eltérést, de ez a hosszú várakozási idő mélységesen felháborít pláne úgy, hogy 2 hétig nem is adtak időpontot, mert rendszerátállásuk volt (1 héttel az időpontkérés előtt).
A kórházban eltöltött napok miatt sikeresen összeszedett szegénykém valami taknyos vírust úgyhogy most egymerő nátha a Töpörtyű, de szerencsére ez azért mégsem influenza (szerencsére nem viseli meg, ugyanolyan jókedvű mint előtte volt csak tele van az orra, így szinte folyamatosan porszívózom neki).

Napirend: Reggel ébred amikor ébred ez lehet fél hat de volt, hogy csak negyed nyolckor kezdett el magyarázni, hogy ugyan menjek már be hozzá. Eszik, pelust cserélek neki, játszik egy órát iszik egy kis teát és visszateszem még aludni az ágyába, rendszerint 2 percen belül alszik is. Változó, hogy mikor ébred, van hogy van hogy csak egy órát alszik van hogy hármat. Negyed tizenegykor kap tízórait, utána még játszunk és alszik általában egyig. Negyed háromkor ebéd utána kimegyünk sétálni (a babakocsiban szinte rögtön elalszik) aztán ha hazaérünk itthon még játszunk, uzsonnázik és leteszem (ha tudom) és öttől hatig még alszik, hogy kibírja az esti fürdetésig. Hatkor keltem addigra majdnem apa is hazaér ha délutános és a fürdetésig rendszerint nagyrészt apás program van, torna, móka, meg egyebek. Este 8 kor fürdés, majd vacsi és fél kilencre ágyban is van a kiscsibe és alszik reggelig (ha minden klappol).

Mérföldkövek: 3 és fél hónapos kora óta forog. Mostanra már fél pillanatra sem lehet magára hagyni olyan gyorsan átfordul, és kúszik, emiatt már le kellet költöznünk a pelenkázásnál a komódról az ágyra, de ha ilyen nyughatatlan lesz a csajszi akkor a parkettán fogjuk hamarosan folytatni (már meg is rendeltem a habtapis puzzle szőnyeget, hogy a földön is nyugodtan gurulhasson). Etetéseknél fogja magának a cumisüveget, kanalazásnál, ha megkaparintja a kanalat akkor nagyon ügyesen igyekszik kiszúrni vele a szemét. Ha cumisüvegből etetem a bal karomon fekszik a vízszintesnél kicsit jobban megemelve, ebből a pozícióból a napokban hasizomból már felült, de vissza is kellett fektetnem, mert még nem olyan erős, hogy meg is tudja tartani magát.

Ruhák: Már 74-es (6-9 hós) méretnél tartunk, remélem ezeket a ruhákat legalább tavaszig hordani tudja mielőtt a 80-as méretre váltunk.

Pelenka: Egy hónapos kora óta mosható pelust használunk Grétánál. (Erről itt írtam bővebben.) Középső méretre patentolva használjuk őket, napi átlag 5 pelust. Minden etetés előtt cserélem neki, így napközben max. 4 óránként van cserélve éjszaka pedig 10 órát van rajta. (Még mindig nem jutottam el odáig, hogy elkészítsem a pelenkás videót, de talán ha meggyógyulok és újra lesz hangom akkor nekiállok felvenni a videókat.) 

Sírás: Szerencsére nem túl sokszor, de előfordul,  ha nagyon fáradt, nyűgös és már nem tud magával mit kezdeni. Amikor az ortopédián voltunk hallotta és látta bent a vizsgálóban az egy hónapos babákat sírni, akkor szegénykém ő is megijedt, hogy vajon mi vár rá és sírva fakadt, de hamar sikerült megnyugtatnom és többet meg sem szólalt. Valamint egyszer előfordult a ringatón, hogy túl közel voltunk Emeséhez (aki a foglalkozásokat tartja) és megijedt a furulyától, de ez is rövid ideig tartott nála, utána már mosolygott rendületlenül.

Anya kedvenc pillanata(i): Imádom ahogy tátja a picuri száját, amikor meglátja a kanalat, azt ahogyan kacag amikor összepuszilgatom a pocakját, ahogyan magyaráz a babakocsiban. Fülig szalad a szám amikor reggel meghallom, hogy felébredt, elkezd magyarázni magában és amikor megjelenek cumisüveggel a kezemben az ajtajában majd kiugrik a bőréből örömében, rögtön égnek tolja a sejhaját, a kezeit bepréseli a hasához és a lábaival már át is löki magát hanyatt fekvésbe.

Anya legkevésbé kedvenc pillanata(i): Amikor nyűgös, és nem tudok vele mit kezdeni, mert semmi se jó, de aludni sem akar akkor meg tudnék én is őrülni. Valamint az sem tartozik a kedvenc élményeim közé amikor új ízt kóstoltatok vele, ő pedig szokásához híven annyira utálja, hogy nem csak fintorog tőle de rögtön le is köp vele (bár ez külső szemlélőnek biztosan nagyon vicces lehet).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...