Pop cake (avagy sütinyalóka)
Hozzávalók:
Brownie:
- 20 dkg jó minőségű étcsoki (most nem Tibi, mert Krisztián nem igazán szereti)
- 20 dkg vaj (nem volt itthon annyi, így olajjal voltam kénytelen megcsinálni, de ez még mindig sokkal jobb, mint a margarin)
- 25 dkg cukor
- 4 db tojás
- 10 dkg liszt
Krém:
- 10 dkg mascarpone (Lidl-ben szoktam venni, mert olcsó és jó minőségű)
- 5 dkg vaj
Bevonat:
- 20 dkg fehér csokoládé (Édes Ízeken ugyan találtam színes csokoládé pasztillákat, de most ezért az egy sütiért nem akartam rendelni)
- ételszínezék (por állagú volt itthon)
- olaj
- nyalókapálcika helyett, most hurkapálcika
Azért választottam a kedvenc brownienkat, mert nem macerás elkészíteni, pikk-pakk kész, még a tojásokat sem kell szétválasztani hozzá. Először a csokit tördeltem darabokra egy kisebb tálban,egy kiskanálnyi olajjal betettem alacsony fokozaton a mikróba és megolvasztottam. Közben a tojásokat feltörtem egy közepes tálba szétválasztás nélkül és egy kézi habverővel kicsit felhabosítottam a cukorral, hozzáadtam
Másnap a lágy vajat kikeverem a mascarponéval és összedolgoztam az apró morzsásra tört tésztával. Gombócokat és szíveket gyurmáztam belőlük és egy tálcán betettem a fagyasztóba (egyrészt, hogy Krisztián ne találja meg idő előtt, másrészt pedig, hogy kellően hidegre dermedjen/fagyjon mielőtt az olvasztott csokoládéba mártom).
Lehet már itthon is rendelni a fent már említett oldalon nyalóka pálcikát direkt erre a célra, de az egyszerűség kedvéért ezt is házibarkács módon oldottam meg, hurkapálcikákat vágtam három egyenlő részre és azokat használtam fel pálcikaként. A hurkapálcikák egyik felét belemártottam az olvasztott csokiba és alaposan a gombócokba nyomtam és félretettem őket, hogy megkössön a csoki. Egy evőkanál segítségével a bevontam a süti gombócokat , és gyorsan, amíg még nem dermedt meg teljesen a csokiréteg, csokidarával, cukorvirágokkal és csurgatott olvasztott csokival díszítettem.
(Megjegyzés, a por állagú ételfesték nem igazán alkalmas a csokoládé színezésére, így fordulhatott elő, hogy a citromsárga lazac színű lett, a kék pedig betonszürke, szóval mégiscsak érdemes megvenni a már eleve színezett csokoládé pasztillákat.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése