2014. május 21.

A kozmetikai csomag összeállítása

Túl a babavárási időszak felén elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy ideje lenne elkezdeni beszerezni a babaholmikat. Eddig néhány mesekönyvön és a babakocsin kívül még nem vettünk semmit (először a baljós kezdet miatt, aztán babonából, most pedig még mindig nem igazán tudunk vásárolni, mert nem tudjuk, hogy Bencénk vagy Grétánk lesz).
Ami viszont nemtől független az a kozmetikai csomag, hiszen a babának és nekem is szükségem lesz néhány dologra a szülés után.
Sok mindenki javaslatát, tanácsát meghallgattam, elolvastam. Nézelődtem fórumokon, babás oldalakon, ismerősök mondták el a véleményüket és anyukám is ellátott egy-két jó tanáccsal.
Ha nincs résen az ember, akkor jó nagy katyvasz lesz mindebből, mert valaki erre esküszik, valaki arra, nehéz kihámozni az igazi lényeget.

Amit megjegyeztem, erre anyukám is felhívta a figyelmemet és Apolka a KrémMánia egyik bloggerinája is írt róla: a babákat kezdetben csak tiszta vízzel kell fürdetni, nincsen szükség semmilyen fürdetőre, hiszen a csecsemők amíg nem kúsznak másznak, nem kezdődik el náluk a hozzátáplálás egyszerűen nem "koszolódnak be", tiszta ruhácskában fekszenek az ágyukban, a játszószőnyegükön, vagy anya-apa ringatja őket a kezükben.
A mindennapos fürdetésben is megoszlanak a nézetek, mert ugye a babák nem lesznek mocskosak, a víz viszont rettentően szárítja a csecsemők érzékeny kis bőrét. Szintén Apolka tapasztalata, hogy nálunk divat csak a mindennapos babafürdetés, Svájcban csak heti egyszer fürdetik a kicsiket.
Anyu is elmondta, hogy nem amiatt kell fürdetni a csöppségeket, mert büdösek, koszosak lennének, viszont a mindennapi fürdetés beépül a rutinba, és mivel a csecsemők hőháztartása még nem szuperál a legjobban (könnyen kihűlhetnek, vagy túlmelegedhetnek, mivel nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket), ezért az esti fürdetésekkel kicsit optimalizálni lehet a testhőjüket.
Ezzel legalább már a fürdetés témán átrágtam magam, de még mindig ott a kérdés, hogy miket is használjunk születendő babánknál.

Kozmetikumok terén, Ms Tindigo blogja és cikkei nyújtottak hatalmas segítséget abban, hogy  ne az agyonreklámozott márkák termékei közül válasszak (mindenhol látni a hirdetéseiket, és emiatt a legtöbb anyuka ezeket használja, elvégre, ha az van ráírva, hogy babáknak való az nem lehet rossz... vagy mégis?)
Először Ms Tindigo kutatásai és cikkei alapján rá kellett döbbennem, hogy hiába a sok reklám a boldog babákról, és a pihe-puha, illatozó bőrükről, attól hogy valami babatermék, sensitive, hypoallergén még nem jelenti azt, hogy jót tesz a gyerekek érzékeny bőrének (sőt a címzetes megnevezések a legtöbb esetben semmit sem jelentenek). Én nem fejteném ki minden részletbe belemenően, hiszen egyenlőre csak egy leendő anyuka vagyok (és nem a téma igazi szakértője), de Ms Tindigo sokat kutatott a témában, rengeteget dolgozott , hogy segítséget nyújthasson, leírta, hogy miért nem érdemes mindig a nagy márkák csábító reklámjai alapján vásárolni. Ellenben összegyűjtötte azokat a termékeket is amik nem károsak, szép az összetételük (INCI-jük) és nincsen bennük semmiféle irritáló anyag sem.
Bővebben a témáról itt és itt olvashattok.

Mivel a Rossmannál lehetőség van a webshopos megrendelésre, és házhoz is hozzák a megrendelt árukat ezért úgy döntöttünk, hogy leadjuk a rendelést és várjuk a kiszállítást. Mióta költséghatékonysági szempontokból összevontak, megszüntettek DM-eket, Rossmann-okat itt Tatabányán hiába lett nagyobb a megmaradt 1-1 üzlet alapterülete, az ellátottságuk igencsak hagy kívánnivalót maga után. Krisztián nem ragaszkodott hozzá, hogy több alkalommal is bevásárló körútra induljon velem, sőt.. (rettentően utál vásárolni, pedig én nem is vagyok az az órákon át nézelődő, álmodozó fajta nő). Így inkább minden szükséges holmit összeírtunk, amire nemcsak a baba-mama csomaghoz volt szükség, hanem a háztartásból is hiányzott, elértük az ingyenes kiszállítási összeghatárt, és nekem csak várnom kellett a postást, hogy mindent egyszerre átvehessek.

Baba csomag

A baba kozmetikumok

Ugyan nagy valószínűség szerint eleinte csak a babaolajat, és ""hátközépig kakilás" esetén a babafürdetőt fogjuk használni, de fel vagyunk készülve már minden eshetőségre, bakira, véletlenre, így teljes egészében megvettük a kozmetikai csomagot (minden saját márkás Babydream: hintőpor, babaolaj, testápolótej, fürdető és sampon). 

A kezdő pelenkázási kellékek

Úgy sem lehet pontosan megmondani, hogy mekkorának fog majd megszületni a gyermekünk, ezért 1-es és 2-es méretű eldobható pelusból is vettünk 1-1 csomaggal. (Nem többet, és nem márkásabbat, mert a későbbiekre nézve más terveink vannak, de ezt majd egy másik bejegyzésben bővebben kifejtem.)
Nedves popsitörlőből jól betáraztunk 3 csomag extra sensitive Babydream popsitörlőt vettünk. A popsikrémet nem felejtettem el viszont ez is a későbbi bejegyzés része lesz, ezért erről most nem írok.

Mama csomag a szülés utánra
A mama csomag is saját márkás termékeket tartalmaz csak szinte (na jó a bimbóvédő krém nem az), mert teljesen tökéletes a minőségük, az áruk viszont jóval a felkapott, reklámozott márkák termékei alatt van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...