2017. április 27.

Gréta aktuális kedvencei 2017. április

Ugyan az április nem tartogatott nekünk valami jó időt, esett az eső, havazott, volt orkán erejű szél is, így sokat nem voltunk még kint, a játszóteret is hanyagoltuk. De a nyuszi hozott egy futóbringát Grétának, így a bölcsiből a hazautakat már bicóval tette meg általában. Nagyon tetszik neki, sokat ügyesedett, már tényleg futva használja, csak úgy suhan a bringával, az egyensúlyérzéke is sokat fejlődött. Amin még javítani kell az a kormány irányítása, mert az még kissé darabos, robotszerű.
   
Rendeltünk új mesekönyveket a hónap elején (akció volt a Librinél egyes gyerekkönyvekre), mert kifogytunk a képes mesekönyvekből, amit felolvasás közben ő is nézegethet. Vlagyimir Szutyejev klasszikusnak számító Vidám mesék mesekönyve még nekünk is megvolt, de sajnos eltűnt, így ebből is újat kellett beszereznünk. Rövid, egyszerű jól érthető mesék vannak benne sok, igényes, szép képpel. A nagy kedvencei a Kisréce és kispipi, a Három kiscica, és a Kakas és a színek. Napközben is kézbe veszi a könyveket, lapozgatja, és szinte szó szerint felmondja a meséket.
Kapott még egy tesz-vesz mesekönyvet , amiből a 7 kecske gida és a Brémai muzsikusok a kedvencei. Klasszikus tesz-vesz rajzokkal, nagy alakú, vastagabb papírral és rengeteg színes képpel.
 

A bölcsődében is olvasnak mesét a gyerekeknek legtöbbször Boribonról a játékmackóról, így mi is beszereztünk először egyet, aztán még egyet, amikor Gréta ismételten beteg lett. Imádja őket, szóról szóra fújja a meséket és kommentál is hozzájuk, pl: "Szegény Boribonnak nagyon fáj a pocakja" - amikor Gabi és Gyuri orvososdit játszanak vele és egy ollóval felvágják a hasát.


Végre elkezdték kiadni Magayarországon is Dr. Seuss mesekönyveit, a német származású amerikai író több, mint 60 rímes, verses mesét írt és illusztrálta is őket. Magyar fordításban eddig négyet adtak ki, a mi választásunk pedig elősőre a Kalapos macskára esett. Gréta nagyon szereti, mivel rímes-verses, ezért már szó szerint megtanulta az egészet és mondja velem, ha olvasom. Kedvence a mérges halacska és s hóbortos kalapos macska.


Szüleimtől korábban kapott puzzle-ket, de nem tudott még velük mit kezdeni, most viszont valamiért előkerültek a szekrényből és mivel Disney hercegnők vannak rajta így az érdeklődés is megnőtt iránta. Kezdetben együtt raktuk ki ő irányított: "Anya, hol a Merida haja?". Aztán ahogyan látta, hogy hogyan kell és próbálgatta ő is ügyesedett a kép és forma felismerése, a finommotorikája, most pedig már egyedül ki tudja rakni a 30 darabos kirakót.


Somodi mamáéknál fa nyuszi kirakót hozott a nyuszi, amit először még nekünk is nehéz volt kirakni 😜 de mostanra sok gyakorlással ebbe is belejött nagyon ügyesen rakja össze a nyuszit.


Ami most még csak segítséggel megy az a nagy Jégvarázsos kirakó, ebben 4 puzzle van 35-48-54-70 darabosak. A darabok már kis felületeket mutatnak, így ebben még kell a segítségünk, mert még nehezen találja meg a helyüket, de nagyon érdekli, hogy hogyan lesz kép a kis darabokból.


A ti gyerekeiteknél mik voltak az április kedvencei?

1 megjegyzés:

  1. Zé kedvencei:
    - a húsvéti nyuszitól kapott párosító:
    https://www.jateknet.hu/talald-ki-hol-lakik-95845 (3+-os, Zé jövő vasárnap lesz kettő, de simán összerakja...)
    - Fakopáncs puzzlek:
    https://fakopancs.hu/puzzle-9-db-os-katicas.html,
    https://fakopancs.hu/puzzle-9-db-os-mehecskes.html,
    https://fakopancs.hu/puzzle-9-db-os-nyuszis.html,
    illetve egy állatos pepco-s.
    - illetve továbbra is a duplo, babázás, főzőcskézés, mesekönyvek...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...