2015. augusztus 9.

Készülődés az első születésnapra

Kevesebb, mint egy hónap és Gréta kislányunk egy éves lesz. Te jó ég 1 éves?!

Tavaly ilyenkor nagy takarításban voltam, újra mostam vasaltam a gyerekruhákat, az utolsó pillanatos ajtó, ajtókeret, csiszolás-festés miatt, és a 38. héten még a létra tetejére is felmásztam, hogy ablakot pucoljak, függönyt mossak, no meg persze nagyban készültünk a kisasszony megérkezésére. Aztán miután 2014. szeptember 5-én reggel 8:17-kor megszületett a mi kis gyöngyszemünk elkezdett rohanni velünk az idő és szinte ténylegesen észre sem vettük, hogy hogyan szálltak el a hónapok és abból az 52 centis alig 3,5-kg-os pici babából hogyan lett egy "hatalmas", izgő-mozgó, dumagép csajszi, aki egy pillanatra sem áll meg és még annál is ritkábban marad csendben és fogja be a száját.

Bevallom őszintén imádom úgy ahogyan van, minden egyes porcikáját,de néha azért hiányzik az az időszak, amikor még újszülött csecsemő volt (túl hamar eltelt és sajnos csak sírós-ordítós-hasfájásos emlékeim maradtak meg ezekből a hetekből, hónapokból).

Minden egyes napot aktívan élünk meg és igyekszem élményekkel gazdagítani, az első születésnapot pedig szeretném mindenképpen emlékezetessé tenni. Persze lehet azt mondani, hogy minek a nagy cécó, hiszen ebből úgy sem fog emlékezni semmire. Tény hogy a gyerekek életük első három évéből nem tudnak felidézni egyetlen konkrét eseménysort sem, de a szokások ilyenkor alakulnak ki. Hiába nem fog emlékezni, az első születésnap különleges, nem csak neki, de (ilyenkor még főleg) nekünk a családnak is. És persze lehetőségeinkhez képest igyekszünk megörökíteni a nagy nap minden mozzanatát, amit majd később ő is nézegethet velünk együtt, miközben elmeséljük neki, hogy mi és hogyan történt.

Dekorációnak lufikat és tüllt terveztem:



Készítek egy emlék táblát is összefoglalva, hogy milyen is Grétánk 1 évesen:


Készítek neki egyedi nagyon csajos ruhát:


Sütök egy vajkrémes kicsi 10 cm-es baba tortát, amit kedvére majszolhat, trancsírozhat, morzsolhat, szétkenhet magán és az etetőszékén



És egy 16 cm-es tortát magunknak, a családnak, mert a megmaradt széttrancsírozott maradékból már nem szívesen enne már senki (még nem sikerült eldöntenem, hogy milyen legyen ízre és kinézetre)





Az ihletet a Pinteresten található képekből merítettem.

Az ajándékokat viszont egy kicsit sem túlozzuk el (még ha a születésnapot kicsit sikerült is) egy nagy doboz színes fa építőkockát fogunk venni, hogy apával együtt építhessék és rombolhassák le a tornyokat és egy egyszerű ajtófélfára felszerelhető hintát, hogy rossz időben se kelljen lemondani erről a remek szórakozásról.



2 megjegyzés:

  1. Ezek remek tervek, biztos nagyon jól fog sikerültni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabi! Remélem sikerül is megvalósítani minden tervet, mert rövid az idő odáig és Gréta mellett nem lehet semmit csinálni, csak akkor haladok, ha alszik 😊

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...