Recept innen |
Ratatouille
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 db bébi cukkini
1 db nagyobb padlizsán
1 db sárga kaliforniai paprika
2 db kápia paprika
0,5 l passzírozott paradicsom
2 ek olivaolaj
2 db kisebb babérlevél
1 tk kakukkfű
1 tk oregano
1 tk majoranna
1 tk rozmaring
só
bors
Először megmostam és felaprítottam a zöldségeket: a hagymát felkockáztam, a fokhagymát összezúztam, a padlizsánt, cukkinit kb. fél centis karikákra vágtam és a paprikákat felkockáztam. A padlizsánt besóztam és fél órát pihentettem, majd kicsavartam, hogy a keserű ízét elveszítse.
Egy lábosba öntöttem az olajat rászórtam a hagymákat és üvegesre pároltam (vigyázva, hogy ne barnuljanak meg). Majd beletettem a felaprított zöldségeket , közepesre visszavettem a főzőlap hőmérsékletét és fedő alatt kb. 10-15 perc alatt félpuhára pároltam, ekkor öntöttem rá a passzírozott paradicsomot, sóztam, borsoztam, fűszereztem. Fedő alatt még újabb 10 percig főztem amíg a zöldségek tényleg puhára főttek.
Tulajdonképpen ennyi is az egész, kész is az ebéd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése