A múlt héten a kánikula miatt nem készítettem el Krisztiánnak az óhajtott pitét. De most, hogy kellőképpen hűvös lett a levegő és szombaton voltam a szülőkkel Szomódon (nem mellesleg szedtem is anyuval egy kis tál ribizlit) adott a lehetőség, hogy végre elkészüljön a gulyásleves mellé a ribizlis pite.
Ribizlis pite
Hozzávalók:
5 db tojás
15 dkg kókusz olaj (ez majdnem 2 dl volt)
18 dkg porcukor
3 tk szódabikarbóna
18 dkg zabpehelyliszt
20 dkg finomliszt
1 dl tej
40 dkg ribizli
Tulajdonképpen a bözsi szelet receptjét dolgoztam át, ezért a lépéseket már le sem írom, itt megtalálható.
A változtatás mindössze annyi, hogy egy leheletnyivel több cukrot tettem bele, mert a ribizli nagyon savanyú, és vaj helyett olajat használtam, mert nagyon fogyóban van a vaj készletünk.
Nagyon finom lehet, nagyon tetszik a recepted!!!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy tetszik :)
TörlésMindig igyekszem egy picit megreformálni, egészségesebbé tenni a régi családi és a frissen szerzett recepteket. Bár függetlenül attól, hogy reform vagy hagyományos nálunk minden süti elfogy az utolsó morzsáig :)
Páromnak minden nagyon ízlik...