Ebéd szombaton |
és vasárnap |
Pizza
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg kenyérliszt (BL 80)
- 25 dkg búzadara
- 3 ek olaj
- 2 tk só
- 1 ek morzsolt oregano
- 3,3 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
1. feltét:
paradicsomszósz (Limara receptje alapján)
szalámi szeletek
hagymakarikák
paradicsom karikázva
hegyes erős paprika karikára vágva
4 szelet sonka vékonyan felcsíkozva
barbecue szósz
reszelt sajt jó gazdagon
2. feltét:
tejföl
fokhagyma
darált marhahús (kis olivaolajon és kockázott hagymán megpirítva)
4 szelet sonka vékony szeletekre vágva
hagymakarikák
3 főtt tojás szeletelve
hegyes erős paprika karikára vágva
paradicsom karikázva
és szintén reszelt sajt gazdagon
A tésztához a hozzávalókat összegyúrtam és átváltottam gépi fokozatra (a lágyabb tésztákat nem szeretem kézzel dagasztani, mert macerás és majd leszakad a karom mire végzek vele), szóval a kézi mixerre feltettem a dagasztó karokat és szép hólyagos sima felületű tésztává dagasztottam. Kézzel is kicsit átgyúrtam a végén, és szép kis bucit gömbölygettem belőle.Visszatettem a tálba letakartam egy konyharuhával és amíg minden más dolgomat elvégeztem a lakásban (kb. másfél óra) addig a tészta háromszorosára kelt.
A felpuffadt gombócból kinyomkodtam a levegőt és szép kerekre nyújtottam. A sütőlemezre sütőpapírt tettem, megszórtam egy kevés búzadarával és erre fektettem a kinyújtott pizzát. Megkentem a pizzaszósszal/tejföllel jól megpakoltam a feltétekkel, gazdagon reszeltem rá sajtot és előmelegített 210°C-os sütőben grill-hőlégkeverés fokozaton addig sütöttem amíg a sajt nem kezdett pirulni a tetején.
Nagyon fininek nézz ki!:)
VálaszTörlésKöszi, szépen. Tényleg nem maradtunk éhesek utána, sőt órákon keresztül csak pukkadoztunk. Lehet, hogy nem kellett volna 2 szeletet enni egymás után... :)
VálaszTörlés