2013. június 30.

Víz-Zene-Virág fesztivál 2013

Tatán idén már 20. alkalommal rendezték meg a Víz-Zene-Virág fesztivált (ha jól tudom ez az egyik leg"nevesebb" esemény amit a környékünkön tartanak, ). Ugyan sajnos az utóbbi 5-10 évben eléggé leromlott a színvonal, mi még mindig eljárunk rá, ugyan nem mind a 3 napra látogatunk ki (mióta már nem Tatán lakunk), de szombaton délutántól minimum éjszakáig, esetleg hajnalig ott vagyunk.
Nem először fordul ugyan elő (ha jól emlékszem ez már a 4. év), hogy belépőt szednek, de még a mai napig böki a csőröm, és ahogy hallom az emberek véleményét, sokakat felháborít.
Amit meg kell, hogy jegyezzek pozitívumként, az az, hogy idén már nem állítottak fel színpadot az Építők parkjában, ezáltal sokkal jobban megközelíthetőek a helyszínek, mivel a Várkanyartól a Lovardáig minden egy kupacban volt. Továbbá azzal, hogy végre az Építők parkjában nem állítottakl fel színpadot megkímélték a kertvárosi övezetben élőket, hogy az otthonukban max. hangerővel élvezhessék a "bulit"kora hajnalig akár akarták, akár nem.
Ami nem a szervezőkön múlik az az emberi hülyeség. Az Öreg tó partja körben természetvédelmi övezet, amit elég sok helyen táblákkal is jelöltek. Ilyenkor viszont mintha elmenne az emberek esze, mert feltétlenül pontosan a tó partján akar mindenki parkolni (véletlenül sem felelne meg nekik, hogy a fő út túl oldalán a környező utcákban rakják le az autóikat, mert úgy ne adj Isten 3 percet kellene sétálni), rá sem hederítenek a környezetünkre, a gyalogos tömegekre, esetleg a biciklisekre mindenhova beparkolnak, ahol semmi keresnivalójuk csak a mérhetetlen lustaságuk és hülyeségük miatt. (Ennél jobban csak a Dottó borzolja az idegeimet, de erről majd később.)

Ugyan csak a biciklis utat sikerült lefényképeznem, de kb. 10 méternyire volt kirakva a Természetvédelmi övezet tábla, ott ugyanennyire nem zavarta az autósokat, hogy nem éppen az ő parkolásukra lett kijelölve a terület

Elég későn értünk be városközpontba, kertvárosból néztük a hajókikötőtől műrepülő bemutatót, aztán még egy-két órát beszélgettünk a barátokkal a Szörfben, ami a környék szomjas egyéneinek napközije (nagyon nagy bulit tudnak tartani pár kisfröccsel), a turisták a kiülős részen lakmározhatnak a sült hekkből és csülökből, nekünk meg egyszerűen nosztalgia a bulis fiatalabb időszakunkból. Egyébként jó kis hely, szinte közvetlenül a tó partján, alig 10 méternyire tőle, csodaszép kilátással.
Hét óra tájában elindultunk a városközpontba, viszonylag gyorsan tudtunk haladni, nem volt valami nagy a tömeg a tó partján az Albatrosz étteremig, ott már azért elkezdtek sűrűsödni. 
A Váralja utca felől mentünk be, mert ott SZÉP kártyával is lehetett fizetni a belépőket. Majd miután szereztünk szomjoltót, végigjártuk a vár környéki árusokat, mert ilyenkor az a megállapodás, hogy veszünk valami vásárfiát (nekem), aztán oda megyünk ahová csak a fiúk szeretnék. Most, hogy nem a nyár legnagyobb kánikuláját fogtuk ki ezen a hétvégén, napközben kellemesen meleg volt, de kb tíztől, amikor már bőven sötét volt igazán cidris lett az idő (ezer hála és köszönet Zolinak, hogy kölcsönadta a dzsekijét, így magamra terítve megmenekültem a "fagyhaláltól").
Ugyan a haladás idén is nehézkes volt a helyszínek között, de közel sem volt annyi ember a fesztiválon, mint az elmúlt 19 évben, az árusok száma is jócskán lecsökkent (állítólag mindkét elmaradásnak a pénzügyekhez volt némi köze, a jegyárak emelkedése és az árusok helypénzének emelése okozta az elmaradásokat). Viszont találkoztunk sok baráttal, ismerőssel, volt akivel egy két szót is tudtunk váltani, valakivel csak összeköszöntünk (és akadt olyan is aki csak elsétált mellettünk), jó volt látni őket :)
Amit még tapasztaltunk az volt, hogy idén kifejezetten jók voltak a koncertek (végre megszűntek a fél órásnak kikiáltott, 20 percesnek megtartott előadások), a végén még lehet, hogy előnyére változik ez a programsorozat.
Tízre kimentünk a Lovardához a Romkocsmába, mert Krisztián ragaszkodott hozzá, hogy a Zagar koncerten legyünk ott. A helyszín teljesen új volt, de nagyon jól megoldották, hangulatos volt (talán itt voltak a legtöbben). 

Sajnos a fényképezéshez még mindig nem sokat konyítok, de lehet, hogy a gépünk sem épp alkalmas ezekre az éjszakai képek készítésére


Valamennyit még a tüzijátékból is láttunk

Végeredményképpen Krisztiánnak és nekem nem tetszett a lemezbemutató koncert, Krisztián Zoli haverja, viszont odáig volt érte. Amikor meguntuk átmentünk a Rockabilly színpadhoz, akkor éppen Mystery Gang csinált hatalmas bulit, de a mi Zolink egyenesen utálta, ezért az ő kedvéért visszamentünk Zagart hallgatni.
Mikor csend lett a kétszeri visszatapsolás után a Borudvarba sétáltunk itt a Forrás rádió színpadon az Elektron Band alakította a hangulatot (vagy a rengeteg elfogyasztott bor :) ?). 
Háromnegyed egykor feladtuk, taxit hívtunk és hazajöttünk búcsúzva ezzel idénre a fesztiváltól.
Jó volt, buli volt. Szuperül éreztük magunkat, Krisztián a végére már nagyon nem volt szomjas, én nagyon fáztam, Zoli pedig elkeseredett, hogy mivel későn jött ezért ő nem tudott "megalakulni", úgy mint egy két hatalmas arc az este.
Amit megígérhetek az az, hogy jövőre is megyünk, reméljük akkor is lesznek ilyen pozitív csalódásaink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...