2013. június 9.

Hétvégi pizza

Krisztián már elég régóta rágja a fülem, hogy süssek pizzát. Mondogattam neki, hogy persze lesz, majd ha összeszerelik a bútorokat a kisszobában, akkor megsütöm, de mivel meglepetés barkácsolás lett a dolgok vége, ezért az áhított pizzát mihamarabb el kellett készítenem, hogy kielégítsem a felmerült igényeket. Bármilyen feltét jöhetett rá, amit csak kért, a tészta pedig egyszerűen isteni Limarától (ezért szeretjük ebből is az itthon készültet, mert nincs párja, vékony, ropogós a tészta, és a feltét sincsen lespórolva a tetejéről).



Ebéd szombaton



és vasárnap


Pizza

Hozzávalók:

Tésztához:
- 35 dkg kenyérliszt (BL 80)
- 25 dkg búzadara
- 3 ek olaj
- 2 tk só
- 1 ek morzsolt oregano
- 3,3 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor

1. feltét:
paradicsomszósz (Limara receptje alapján)
szalámi szeletek
hagymakarikák
paradicsom karikázva
hegyes erős paprika karikára vágva
4 szelet sonka vékonyan felcsíkozva
barbecue szósz
reszelt sajt jó gazdagon

2. feltét:
tejföl
fokhagyma
darált marhahús (kis olivaolajon és kockázott hagymán megpirítva)
4 szelet sonka vékony szeletekre vágva
hagymakarikák
3 főtt tojás szeletelve
hegyes erős paprika karikára vágva
paradicsom karikázva
és szintén reszelt sajt gazdagon

A tésztához a hozzávalókat összegyúrtam és átváltottam gépi fokozatra (a lágyabb tésztákat nem szeretem kézzel dagasztani, mert macerás és majd leszakad a karom mire végzek vele), szóval a kézi mixerre feltettem a dagasztó karokat és szép hólyagos sima felületű tésztává dagasztottam. Kézzel is kicsit átgyúrtam a végén, és szép kis bucit gömbölygettem belőle.Visszatettem a tálba letakartam egy konyharuhával és amíg minden más dolgomat elvégeztem a lakásban (kb. másfél óra) addig a tészta háromszorosára kelt.
A felpuffadt gombócból kinyomkodtam a levegőt és szép kerekre nyújtottam. A sütőlemezre sütőpapírt tettem, megszórtam egy kevés búzadarával és erre fektettem a kinyújtott pizzát. Megkentem a pizzaszósszal/tejföllel jól megpakoltam a feltétekkel, gazdagon reszeltem rá sajtot és előmelegített 210°C-os sütőben grill-hőlégkeverés fokozaton addig sütöttem amíg a sajt nem kezdett pirulni a tetején.

2 megjegyzés:

  1. Köszi, szépen. Tényleg nem maradtunk éhesek utána, sőt órákon keresztül csak pukkadoztunk. Lehet, hogy nem kellett volna 2 szeletet enni egymás után... :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...