2013. december 26.

Instant Cowgirl keksz - gasztroajándék karácsonyra

Sajnos ezt a bejegyzést is csak utólagosan tudom közzétenni, mert néha az én kis hugicám is megnézi, elolvassa amiket postolok, ez az ajándék pedig pont neki készült karácsonyra.
Most, hogy túl vagyunk az ajándékozáson megoszthatom veletek is milyen "Lujzis" ajándékot kapott tőlünk.
Az ötletet Bakerella oldaláról származik, egy ici-pici magyarítással az alapanyagokban, és a mértékegységek átszámításával, íme az instant Cowgirl keksz.



Először nem igazán értette a dolgot, mi is ez ...
de a végén csak sikerült elmagyaráznunk neki :)


Instant Cowgirl keksz

Hozzávalók:
 21,5 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
0,25 tk só
10 dkg aprószemű zabpehely
12 dkg rózsaszín m&m, smarties vagy a mi esetünkben mikulás drazsé
15 dkg étcsoki chips (ezt táblás csokiból gyártottam, mert a közelünkben nem lehet beszerezni)
1 tk vaníliáscukor (házi)
11,5 dkg kristálycukor
11,5 dkg barna nádcukor
10 dkg apróra vágott dió

Először is szükség volt egy 1 l-es befőttes üvegre (esetemben Ikeás KORKEN csatosüvegre), ebbe kerülnek bele az alapanyagok külön-külön rétegezve egymásra.
A következő sorrendben (alulról felfelé):

  1. sütőporral, szódabikarbónával, sóval elkevert liszt,
  2. zabpehely,
  3. rózsaszín drazsé,
  4. csokilencse,
  5. barna cukor,
  6. vaníliás cukorral elkevert kristálycukor,
  7. aprított dió.

Ezzel el is készült az ajándék, még címkét ragasztottam rá és használati utasítást készítettem hozzá, a többi már az ajándékozott dolga lesz, vagyis a hugicáé :)

Az útmutató:

Az összetevőket alaposan keverd össze, majd adj hozzá 12 dkg enyhén felolvasztott vajat és 1 felvert tojást. Gyúrd össze a masszát, formázz belőle 3 cm-es golyókat. 175°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 15 perc alatt süsd készre. Bőven hagyj helyet közöttük, nagy kekszek lesznek belőle.
Boldog Karácsonyt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...